Életforma.hu


Pikáns ananászos csirkemell

Pikáns ananászos csirkemell 

Az ananász csirkével mondhatni már megszokott párosítás. Most kicsit megbolondítottuk, így még ínycsiklandóbb. Ráadásul kifejezetten könnyű étel!  
Madártej gyorsan és egyszerűen!

Madártej gyorsan és egyszerűen! 

Gyorsan elkészíthető, langyosan és hidegen is jó, édes, krémes, díszíthető, és nem csak a gyerekek kedvence. Vajon mi az? Természetesen a madártej. Így is készíthető!
Ropogósra sült csülkök fehér boros káposztával

Ropogósra sült csülkök fehér boros káposztával 

Hát azt nem mondhatjuk, hogy igazi könnyű tavaszi fogásról van szó, azt viszont igen, hogy nagyon finom. Az ilyen étkeknél nem véletlen a fűszerezés, mert a sok kömény és babérlevél sokat segít az emésztésben. Így biztos, hogy nem fekszi meg a gyomrodat…
Őrületesen egyszerű: mascarponés áfonyamousse

Őrületesen egyszerű: mascarponés áfonyamousse 

Az áfonya fantasztikus, egyedi zamatú gyümölcs, bármi, amit készítünk belőle, igazi különlegesség. Ez a desszert is az, emellett igazán egyszerű és gyors. Garantált gasztronómiai siker.
Ez a desszert minden gyerek kedvence lesz!

Ez a desszert minden gyerek kedvence lesz! 

Sok gyerek számára gyümölcsként csak az alma létezik, meg a divatos déligyümölcsök. Ha viszont ezt a receptet kipróbálod, a körte biztos, hogy belopja magát a gyerek szívébe!
Még mindig maradt egy kis sonka? Csinálj muffint!

Még mindig maradt egy kis sonka? Csinálj muffint! 

A muffin manapság az egyik legnépszerűbb sütemény. Sós változatban is nagyon finom, ehhez akár a húsvéti sonka maradékát is felhasználhatjuk.
Egy kis különlegesség: paradicsomos rákfarkak szarvacskatésztával

Egy kis különlegesség: paradicsomos rákfarkak szarvacskatésztával 

Különlegeset produkálhatunk igen egyszerűen: ez a recept ugyanis viszonylag rövid idő alatt elkészíthető, ráadásul az ízvilága egy picit eltér a megszokottól. Érdemes megpróbálkozni vele, meg azzal a további nyolcvannal is, amely a paradicsomos rákfarkak mellett Demcsák Zsuzsa „Konyha, tündérek” című, ismét kapható könyvében találhatók.
Citromos cukkínis muffin

Citromos cukkínis muffin 

Gondoltad volna, hogy a citrom és a cukkíni házasságából remek muffinok születhetnek? Pedig így van! Érdemes kipróbálni, akár a húsvéti locsolkodás egyik vendégváró sütije is lehet!
Készítsünk ananászbólét a férfi locsolóknak!

Készítsünk ananászbólét a férfi locsolóknak! 

Ha érett férfi locsolók érkeznek húsvét hétfő reggelén, ne a hagyományos pálinkával köszönjük meg az öntözést. Készítsünk nekik egy különleges, ám egyáltalán nem alkoholmentes, mégis jókedvet hozó frissítőt!
Húsvéti bárányleves

Húsvéti bárányleves 

Nem kell nagyon bonyolult recept ahhoz, hogy megfelelően ünnepi legyen. Kezdjünk ezzel a levessel, amit elkészíteni sem nehéz, és a végeredmény sem túl súlyos, így az egészségünknek sem árt.

Egyszerűen ünnepi: laskagombás rukkolasaláta pármai sonkával 

Ha húsvét, akkor sonka, meg persze tojás. Ez a recept mindenben megfelel a hagyományoknak, megvan benne a két kötelező elem, mégis picit más. Ráadásul rendkívül egyszerű elkészíteni.

Roston sült bárányérme parajos-fetás réteskörettel 

A hosszú böjt utáni húsvéti ünnepi ételek egyik legjellegzetesebbje a bárány, amely az új életet, az újjászületést, a tökéletességet szimbolizálja. Szép jelkép, de emellett finom is…

Rakott tarhonya, a laktató egytál étel 

Ez a laktató egytálétel összetevői miatt hasonlít a jól ismert rakott krumplihoz, ám a tészta miatt mégis más az ízhatása. Az alaprecept ízlés szerint variálható. Nagyszerű és gyors ebédre és vacsorára is!

A magyar ízlés és az olasz konyha fenomenális találkozása 

Az olaszos tészták közül talán ez a recept áll a legközelebb a magyar ízléshez. Érdemes megpróbálkozni vele, valamint azzal a további nyolcvannal is, amely a szalonnás makaróni mellett Demcsák Zsuzsa „Konyha, tündérek” című, ismét kapható könyvében találhatók.

Így a gyerek is megeszi a brokkolit! 

A sokszor utálkozva fogadott brokkolit bebugyolálva és ízesítve sokkal inkább hajlandók elfogadni a gyerekek. Érdemes megpróbálkozni ezzel a recepttel, valamint azzal a további nyolcvannal is, amely a brokkolis batyu mellett Demcsák Zsuzsa „Konyha, tündérek” című, ismét kapható könyvében találhatók.

Spagetti rukkolával és kecskesajttal, pármaisonka-csíkokkal 

Attól, hogy valami finom, még nem kell bonyolultnak lennie! Ha jók az alapanyagok, tulajdonképpen nincs más dolgunk, mint „összeadni” őket. Ahogyan azt ez a recept is mutatja.

New York-i sajttorta erdei gyümölcsökkel 

A sajttorta az az édesség, amit valószínűleg mindenki szeret. Megállja a helyét egy születésnapon is, és nem túl elegáns egy barátnős délutánhoz sem. Ha még egyszerűbbé akarjuk tenni, akkor a gyümölcsöntet akár el is maradhat, mert anélkül is nagyon finom.

Itt a spárgaszezon! Meg egy remek recept hozzá! 

Áprilisban kezdetét veszi a spárgaszezon, érdemes kihasználni, hogy a piacokon végre jó áron kapni a friss spárgát. Adunk is egy receptet hozzá, amivel kényeztetheted magad és a neked kedveseket is. Próbáld ki, nem fogod megbánni!

Lime-os kókuszos fehércsoki-trüffel 

Közeleg a húsvét, de nem csak boltban vásárolt finomságokat hozhat a nyuszi! Készítsünk saját kezűleg bolyhos, fehér bonbonokat! Könnyebb mint gondolnád, és nagyon finom.

Kéksajtos-hagymás rántott tök 

Nem csak hagyományos módon lehet elkészíteni a rántott tököt, hanem egy kis fifikával újdonságot is csempészhetünk ebbe a mindennapi eledelbe. Érdemes kipróbálni!

Thai chilis csirkeleves gyömbérrel és kókusztejjel 

Szerencsére egyre több helyen kaphatók az ínycsiklandó thai konyha jellegzetes alapanyagai, így igazi különlegességekkel is próbálkozhatunk. Mint ez a csípős, friss leves.

Tejszínes-petrezselymes gombaragu 

A gombafélék több szempontból is a konyhaművészek kedvencei: egészségesek, semmi zsírt nem tartalmaznak, és gyorsan, könnyen elkészíthetők. Ráadásul egyedi, aromás ízük van. Következő receptünk kipróbálásával erről te is meggyőződhetsz!

Gyömbéres zabpehelytorta mentás-balzsamecetes epermártással 

Nagyon egyszerűen elkészíthető, ízletes édesség, ráadásul a zabpehely még jót is tesz a gyomornak. Remek kiegészítője a vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag eper, amelynek friss, édes ízét pikánssá teszi a balzsamecet és a menta együttese.

Fűszeres-balzsamos csirkecomb sült paprikával 

Különleges  fűszerezéssel készülnek a mai csirkecombok, amelyeket még különlegesebbé tesz a többféle sült paprikacsemege. Nem kell hozzá különleges konyhai jártasság, csak némi türelem, amíg el nem készül.  

Pontyfilé gyömbérrel fűszerezve 

Méltatlanul hanyagolt fűszer volt sokáig nálunk a gyömbér, szerencsére egyre többen nem csak mézeskalácshoz használják. Hanem például halhoz, mártáshoz is.

A fácán és az aszalt szilva szerencsés találkozása 

A vadételek közül a fácánt a legtöbben csak levesként ismerik. Következő receptünk azonban igazi vendégváró főétellé varázsolja ezt a színes szárnyast, amellyel minden vendégét lenyűgözheti!

Lencseleves tejfölösen, gombával 

Egy tápláló sűrű leves kiváló vacsora is lehet, vagy éppen súlyosabb első fogás egy könnyű, édes desszert előtt. Nem csak a babgulyás jöhet szóba!

Ennivalóan mutatós: amerikai krémes 

A krémes mindig is a magyarok egyik kedvenc sütije volt, ez itt az amerikai változat, legalábbis a nevében az. Viszonylag egyszerűen elkészíthető, emellett nagyon finom és mutatós sütemény.

Csirkesaslik salátával és mézes-gyömbéres paprikamártogatóssal 

Egy kis szabad téri grillezést idéző nyárs elkészítéséhez adunk most ötletet. Ez természetesen a konyhában is elkészíthető, de ha itt lesz az ideje, a rácsra is nyugodtan rárakhatjuk. A fogást a hozzá kínált mártogatós teszi igazán egyedivé: nagyon egyszerű és finom ez a paprikás-gyömbéres-mézes változat.

Pikáns boros halszeletek 

A hal egészséges, és ráadásul gyorsan elkészül. És persze finom – annak is érdemes próbálkoznia vele, aki idegenkedik tőle! Ez a recept a sültek és a párolt ételek kedvelőinek is kedvence lehet, különösen, hogy itt a borocskát nemcsak a hal mellé kínálva élvezhetjük, hanem maga a fogás is borral készül. A halételekhez fehér bor dukál, ám itt maga a hal vörösborban fürdik. Úgyhogy a harmónia kedvéért inkább roséval próbálkozzunk!

Habos őszibarackos máktorta 

Egy nagyon gyors, egyszerű, de mutatós desszertet ajánlunk most. Ünnepi tortának vagy hétköznapi gyors édességnek is nagyszerű. Gyümölcsös, könnyed, szinte minden hozzávaló megvan hozzá a konyhában.

Aszaltfügés-szilvás töltött liba 

Libahúst jellemzően Márton-napkor vagy jeles ünnepeken készítenek a magyar konyhában, más alkalmakkor szinte csak a hízott libamáj merül fel ételként. Pedig a liba az egyik legfinomabb szárnyashús, és ez a receptünk egyenesen ínycsiklandóvá varázsolja!

Túróval töltött csirkecomb 

A csirkecombot sokféleképpen szoktuk készíteni. Finom rántva, sütve, pörköltnek vagy éppen töltött változatban. Most ez utóbbihoz ajánlunk egy különleges, de nagyon egyszerű túrótölteléket. Remek fogás lesz mindenki megelégedésére!

Töltött pulykamellfilé-tekercs 

Finom és látványos fogás, nem igényel különösebb felkészültséget, viszont minden van benne, amit a magyar gyomor szeret: hús, sonka sajt, ráadásul még ki is van rántva… Kell ennél több?

Nagyon finom szilvás-fahéjas kifli 

Ezt a sütit igazán nem nehéz elkészíteni, kezdők is megpróbálkozhatnak vele, az eredmény viszont olyan, mintha igazi profi készítette volna – ugyanis nem lehet elrontani. De ne felejtsük a sütőben, mert azért odaég…

Metélőhagymás juhtúróval töltött rántott csirkemell 

Friss zöldségekkel lesz piros-fehér-zöld a klasszikus rántott húsnak ez a frissített, tavaszias változata. A töltött hús sem feltétlenül nehéz! Ez pedig ráadásul könnyű baromfiból készül.

Szép is, finom is a rózsafánk 

Vendégvárónak, zsúrok, születésnapok attrakciójának is kiválóan megállja a helyét ez az egyébként nem bonyolult, ámde annál látványosabb fánk. Különleges formájával az asztalt is díszíti, és előre is elkészíthető, mert hidegen is finom.

Kukoricapelyhes bundában sült csirkemell 

A rántott csirke sokunk kedvence, de ezzel a recepttel még azt is felülmúlhatjuk (talán)! Próbáld ki, nem fogod megbánni! Egy biztos, ezután a kukoricapehelyről nem csak az egészséges reggeli fog az eszedbe jutni…

Pizzáért ne menj étterembe! 

Az olasz konyha egyik világszerte népszerű alkotása otthon is könnyen elkészíthető, nem kell rendelni, vagy étterembe menni érte. Próbáld ki ezt a nagyon egyszerű receptet, a gyerekek imádni fogják!

Ínycsiklandó töpörtyűkrém a tavaszi zöldségek mellé! 

A tavasz nemcsak a megújulást, hanem a friss zöldségfélék áradatát is jelenti. Sokan viszont nem tekintik megfelelő ételnek a nyers zöldféléket önmagukban, így nekik most egy igazán ínycsiklandó recepttel kedveskedünk a friss retek, újhagyma és zöldpaprika mellé!

Tonhal krémsajttal és gombával megrakva 

Ez a gombás, paradicsomos, sajtos halvariáció nagyon különleges ízhatású. Nem kifejezetten könnyű, de akinek jó a gyomra, az feltétlenül próbálja ki! Még a halat nem kifejezetten kedvelők is kellemesen meglepődhetnek!

Medvehagymás-cukkínis csirke 

Itt a medvehagyma szezonja, és szerencsére mostanra már minden piacon és a legtöbb zöldségesnél lehet is kapni ezt a kiváló csemegét. Vagy el lehet menni kirándulni, és begyűjteni magunknak...

Kétféle sós palacsinta: csirkemájas és sajtos-sonkás rántva 

A palacsintát egyszerűen nem lehet megunni. Most meglepetésként kétféle töltelékkel és variációval készítettünk különleges sós változatokat. Gyenge gyomrúaknak semmiképpen sem ajánljuk!

Vége az eredeti tiramisunak! Mutatunk egy újat... 

Hetvenöt év után bezár az az étterem, amely örökre beírta magát a gasztronómia történetébe: itt készítettek először tiramisut. Az 1939-ben megnyílt trevisói La Beccherie különlegessége annyira olasz, hogy szeretnék, ha a klasszikus, kávés sütit az EU is védelem alá helyezné.

Gombás pite rummal bolondítva 

A pite szó hallatán leggyakrabban édes sütemény jut eszünkbe. Most azonban állítsuk át az ízlelőbimbókat a sós programra! Egy nagyon egyszerű, gombás piteváltozatot ajánlunk, megbolondítva egy kis rummal. Szabadon és bolondosan tovább variálható!

Kicsit más, mint a többi: kakaós-kókuszos-banános pite 

Nagyon egyszerű és nagyon finom süti, elkészítése még a konyhába kevéssé járatosak számára sem okozhat gondot. Az eredmény mégis egyedi, az a kis kókusz meg banán megteszi a magáét!

Vendégvárónak sem utolsó: garnélás margarinkrém 

A tavaszi zöldségfélék mellé sokan könnyű, de ízletes finomságot szeretnének, a garnélás margarinkrém pontosan ilyen! Próbálja ki, nem fogja megbánni!

Fittség koplalás nélkül: rukkolás reteksaláta tojással 

Ez a friss tavaszi saláta ízeivel már arra emlékeztet, hogy nyáron még több friss zöldséggel tudunk majd hasonló finomságokat készíteni. Emellett a többletkilók leadásához is kiváló segítség, mert a nyárral jönnek a lenge ruhák is…