GASZTRO

Póréhagymás húsos pite
A múltkori pitekészítésem kapcsán kis családom jelezte, hogy meg kellene ismételnem a projektet, de most nemcsak egyet, hanem egyből háromat kellene megsütnöm. Esztikémnek már előre szóltam, hogy valamit variálni fogok az ízesítésen, bár Ő azt szerette volna, hogy egy az egyben a múltkori recept alapján dolgozzak - de hát az már nem én lennék, mert nekem mindig valamit kísérleteznem kell... Most úgy döntöttem, hogy a póréhagyma és a kaliforniai paprika lesz a hús mellett a fő összetevő, de lássuk a részleteket.

Fördős Zé a gyerekekért fogott fakanalat
Jó ügyért hívta saját konyhájába ismerőseit, barátait és a gyerekek sorsa iránt elkötelezett vendégeit Fördős Zé. Többek között Bíró Eszter, Csepregi Éva, Görgényi Fruzsina, Iszak Eszter, Szinetár Dóra és Kembe-Sorel Arthur is elfogadta a Konyhafőnök VIP műsorvezetőjének invitálását, és bulizott késő éjszakáig a Street Kitchen főhadiszállásán.

Borsos lazacfilé ödögszekéren
A minap felfigyeltem egy érdekes gombára, pontosabban nem is a gomba volt az érdekes, mert a gomba az gomba. Tönkje van, kalapja, és ennyi, barnább, sárgább, fehérebb, csúnyább, szebb, kívánatosabb. Jó, ez valamivel szebb szebb volt a többinél; főleg, a megszokott, sampipi és laskához képest. Ördögszekér gomba: A laskagombák királynőjének is nevezik ezt a pompás kis gombafélét, állaga kellemesen roppanós, íze kissé borsosan aromás, mondhatjuk rá, hogy finoman csípős jelleget ölt. Sok jó élettani hatása ismeretes, például szabályozza a koleszterinszintet, a vércukorszint csökkentésében is szerepet játszik, a véredények falát, és az immunrendszert is erősíti..., egyébkéntúgy, mint a többi laskagomba fajta.

Karácsonyi mézes fűszerkeverék
Tudom hogy ilyet többféle változatban is meg lehet vásárolni. De azért ha összeállítunk, egy, a saját ízvilágunkat, ízlésünket tükröző keveréket, és ezt használjuk, az azért más. A másik fő indok, hogy a készen vásárolt fűszerkeverékek hordozó anyaga (fő összetevője) a cukor. Hogy milyen cukor, és mondjuk milyen vanillin (aroma), az meg egy másik kérdés. Ezért készített Max inkább egy saját összeállítást. Erős, aromás keverék lett, olyan angol stílusú, karakteres ízekkel. Többször és többen is kipróbáltuk, és szinte mindenkit megfogott az illata. Így karácsony előtt a barátaidat is meglepgheted vele! Csak egy csinos kis doboz vagy szalagos zacskó kell hozzá.

Fanta torta, ami a gyerekek kedvence lesz
Már egy ideje valami jó túrós-citromos édességen járt Pammer Lívia esze, aztán bevillant neki ez a fanta szelet nevű sütemény. Még soha nem készítette, de barátnője sokszor megsüti. Arra gondolt, hogy csatos tortaformában készíti, mert a tepsi-készlete nem igazán megfelelő erre. A tésztalapot Domán Edina receptje szerint készítette, ami azért is nagyszerű mert minden alapanyagot együtt kell összekeverni, és zsírozott-lisztezett tortaformába töltve megsütni. Így nem kell attól félni, hogy összetörik a tojásfehérjéből felvert hab. A túrós tölteléket is kicsit másként készítette, mint azt olyan sok oldalon olvashatjuk, nem akarta tömény vajasra csinálni, így tejszínnel és habfixálóval oldotta meg azt a kérdést, hogy ne legyen túl lágy a túrós massza. A tetejére pudinggal felfőzött fantát tett, eztpedig bármilyen más üdítőitallal kiválthatjuk.

Zöldre váltott a maglódi Korzó
Nincs több egyszerhasználatos, eldobható műanyag kanál, tányér pohár mostantól a maglódi Korzó éttermeiben. Helyüket a 100%-ban növényi alapanyagból készülő, ipari körülmények között lebomló PLA anyagúak veszik át. A cégvezetés az órisi műanyagszennyezést szeretné megfékezni - saját módszereivel.

Kelbimbós kacsaszárnytőleves egyenesen Egerből
A kelbimbó a meglátásom szerint elég megosztó alapanyag - az emberek jó része nem tudja a tányérján elképzelni, míg a másik fele rajong érte. Én ehhez a második csoporthoz tartozom, csak valahogy nagyon ritkán jut eszembe a zöldségesnél, hogy vegyek egy-egy adagot. Most azonban ott mosolyogtak rám a rekeszben, én pedig úgy vásároltam meg őket, hogy fogalmam sem volt róla, hogy mi fog belőlük készülni. Napokig a hűtőben várták az ihletet, míg aztán hoztam négy darab jókora kacsaszárnytövet, amikből pedig levest terveztem készíteni.

Tüzes pulykaszárny ízes bulgurral
Most egy kicsit az afrikai kontinens forróságába is belekóstolhatunk. A főszereplő a harissaszósz, ami többféle chilipaprikából, paradicsomból, fokhagymából, készül, jellegzetes ízét pedig a koriander és a kömény adja. Hazája Tunézia, ahol mozsárban őrlik a hozzávalókat, és olajjal állítják be az állagát. A paradicsommal kevert változatát leginkább a Kebab-ba vagy Gyros-ba teszik, illetve mártogatóként kínálják különböző falatokhoz. Mi a pulykaszárnyat dobjuk fel vele őrülten jól!

Voltál már nagykövet? Most lehetsz!
December 10-én immár másodszor ünnepelhetjük a tokaji aszút, ami exkluzivitása révén a világ egyik legjobb édes bora. Az idei Nemzetközi Aszú Day jó alkalom arra, hogy egy klasszikus párosításával, a libamájjal kóstoljuk együtt. Most léphetsz diplomata pályára!

Egyszerű borsókrémleves Max konyhájából
Figyelgetve a gasztronómiai változásokat készült el Max levese. Követi a trendet, ezért nem rántással sűrített. Manapság vagy magával, az alapanyaggal, vagy más zöldséggel érjük el ufgyanzt a célt. Jelen esetben a burgonya segített.
Nagyi rácsos linzere Livi konyhájából
Gyerekkorom kedvenc sütije, az omlós linzertészta bármilyen formában elkészítve. A rácsos linzer egy egyszerű lekvárral felturbózott ám annál finomabb süti, még emlékszem milyen buzgón sodortuk gurigára a rácsoknak valót mikor gyerekek voltunk. Pammer Livi régi recept alapján - amit nagyanyja és anyukája is használt - sütötte meg újra ezt az omlós rácsos linzert.
Kuglófom, avagy az osztrák konyha mennyei desszertje
Aki erre a fotómra ránéz, rögtön tudja, merre jártam! Igen, ez Ausztria. A német ROTO cég grazi nemzetközi sajtótájékoztatóján ezt is felszolgálták a délelőtti kávéhoz. Hozzá stájer alma és körte járt, igazán mennyei. Az osztrákok szerint a kuglóf saját specialitásuk, bár a babérokért a rómaiak és a franciák is ácsigóznak. Egy biztos, Ferenc József császár élt-halt a mazsolás változatért, ... és minden más óbécsi sütiért. Remek recept adventre vagy karácsonyra is!
A LIBA főpróbája az ünnepek előtt
Nekem a liba mindig sikerül, főként ha gyümölcsökkel együtt dolgozom össze! Ezt a pazar ínyencséget is a minap készítettem, és annyira finom lett, hogy eldöntöttem, a karácsonyi menü része lesz! Variálhatod például naranccsal, grapefuittal, szőlővel is, egy biztos, nem lehet benne csalódni! Úgy lehetsz király saját konyhádban, hogy észre sem veszed!
Gyors karfiolleves Márti konyhájából
Sokan nem kedvelik a karfiolt, pedig szerintem már látványra is olyan, mint egy virágoskert. Ráadásul ásványi sókban igen gazdag, magas a C-vitamin-tartalma, amit még fagyasztás után is képes megőrizni. Vannak, akik rántva vagy akár savanyúságként is használják. Nos, itt az én igen egyszerű levesem, ami egy kellemes hétköznapi ebéd indítója, és ráadásul pik-pak kész!
Takarj be, drágám egy jó wrappal!
Avagy, mit szervírozzunk egy nagyszabású, nemzetközi sajtótájékoztató délelőttjén a kávé vagy a tea mellé? Többek között a különböző wrap-falatok kápráztatták el az idei ROTO szakmai sajtónap résztvevőit. A német cég ezúttal Grazban tarotta éves ismertetőjét, és a vállalat valamennyi helyi munkatársa segítkezett a lebonyolításban - így a vendéglátásban is. A 16 országból érkezett, mintegy 80 újságíró mindegyike talált ízlésének megfelelő falatokat, amihez a helyi, stájer gazdák hozták a hozzávalókat! Próbáljuk meg utánozni mi is!
Márti rém egyszerű sörkiflije
Ahogy közeledik az év vége, megszaporodnak a baráti, családi bulik. Illik valamit sütni is, hiszen az a Te igazi ajándékod! Ha belegolsz, nem is kell más, egy jó kis beszélgetéshez és egy jó pohár sörhöz, mint egy remek sós süti! Ezt a receptet azoknak ajánlom, akik nem túl gyakorlottak a konyhában, és a buli kezdetétől vissza tudnak számolni nagyjából két és fél órát! Sok sikert!
Brokkoli és szűz, avagy előttem az asztalom
Van egy csoport a fészen, ahol az Admin -Limara- minden nap felteszi a kérdést, hogy mit eszünk ma? Ma, épp amikor átnéztem a hűtőt, kipakoltam az asztalra amit el kell használni, pont akkor jött ez a kérdés; én pedig hama-gyorsan felsoroltam az előttem levő dolgokat, és hozzátettem, nnna, ezekből lesz valami..., és képzeljétek el, ez a valami lett belőle, és most se teketóriáztam vele sokat - írta az őrülten jó ételek tudója.
Burgonyasaláta a borjú bécsi mellé
Ismét az a megtiszteltetés ért, hogy részt vehettem a német székhelyű családi vállalkozás, a ROTO Nemzetközi Szaksajtó Napján - ezúttal Grazban. Ilyenkor megismerhetjük például, hogy hogyan változik az emberek ízlése, lakhatási igényei, és bepillantást is nyerhetünk a konferenciát rendező ország gasztronómiájába. Itt jegyzem meg, hogy ilyenkor mindig a cég helyi munkatársai az idegenvezetők, a szervezők, sőt a catering is az ő feladatuk! Nagyon kedvesek, nagyon szolgálatkészek. A menüből természetesen nem hiányozhatott például a híres bécsi szelet és a hozzá járó hamisíthatatlan krumplisaláta. Itt a teljesen autentikus recept!
Nyomd meg a gombot, kapsz egy pulykacombot!
... a népnyelv után szabadon... Ha valami, ez igazán ünnepi étel! Szerintem nem kell vele megvárni a karácsonyt! Jó lesz ez még Erzsébetre, Katalinra is! Sőt, én azt mondom, ha például kezdő háziasszony vagy, akkor most próbáld ki, hogy mire itt a nagy karácsony, addigra minden tökéletes legyen! Sok szerencsét! Ne aggódj, biztosan sikerülni fog!
Waldvierteli máktorta karácsonyra
Rövidesen itt az advent, már lehet gyűjteni a legújabb recepteket karácsonyra! Ebben, az Alsó-Ausztriából kapott receptben minden benne van, ami csak találkozhat az ünnepekkor egy sütiben: itt a mák, itt a mogyoró, a tojás... Szóval pazar egy recept! Szerintem már most próbáld ki, hogy az ünnepekre minden flottul menjen!
Krémes pulyka egy tálban
Kifejezetten őszi egytálétel ez a recept. Elsőre nehéznek tűnik, de nem az! Az a legjobb, amikor már érezzük a sütőből érkező illatokat, és csak úgy serceg a teteje! Ez is Dosso Gabi páratlan ajánlata! Ne hagyd ki!
Mit sütött ki már megint Lakatos Márk?
Nem csalás, nem ámítás, ez bizony egy szakácskönyv Márk konyhája címmel. A borítóból ítélve hatvan stílusos recptet találunk benne. Persze, hogy stílusos, mi mást is kaphatnánk egy ilyen színes egyéniségtől!
Mákos-vaníliás kifli adventre
Édes testvérek a mák és a karácsony! Mi sem bizonyítja jobban, mint Rosemarie Neuwiesinger máktermelő, akitől ezt a receptet kaptam Sallingbergből. Karakterében hasonlít anyukám vaníliás kiflijéhez, de javaslom, ezt is próbáljátok ki!
Gombás-vörösboros pulykaragu pennével
Azért is jó a pulykahús, mert viszonylag semleges íze miatt remekül feldobja a társalapanyagat. Itt van például ez a gyors, kicsit olaszos, kicsit alföldi ízvilágú tésztarecept, amit Dosso Gabitól kaptunk! Máris bearanyozta a napunkat! Uraim, Önök is bátran felkötheti a kötényt, mert minden próba nélkül ez menni fog!
Gesztenyetiramisu az ünnepre
Megvallom őszintén, én már ilyenkor kezdem gyűjteni a karácsonyi recepteket, ötleteket. A gesztenyét különösen imádom, szerintem íze, illata pompásan illik az ünnep hangulatához. Ezért is örültem, amikor ezt a különleges receptet megkaptam Alsó-Ausztriából. Ha pont nincs időd kiugrani Sulz im Wienerwaldba, a Landgasthaus Stockerwirt étterembe, akkor most ugorj neki. Mire eljön a karácsony már profi leszel benne!
Ropogós reggeli a gyereknek
Sok gyerek szereti a müzliféléket. Nos, most ezt dobjuk fel egy kicsit. Szűcs Zsuzsanna dietetikus egy igazi ropogós receptet ajánl: gabonakávés-mézes házi granola joghurttal és gyümölccsel. Ettől biztosan jobb kedve lesz a gyereknek, mielőtt elindul a suliba!
Elgágogom, milyen a libaleves Mártinál
Nemcsak Márton-napkor lehet libát enni, és nem feltétlenül csak valami sültben kell gondolkodni! Itt van például az én libalevesem! Szinte átmelegíti a torkot, a lelket. Némi ügyességet csak a májgombóc elkészítése igényel, de ahhoz is adok egy tippet! Lássunk neki!
Hogyan kóstoljunk whiskyt?
Mit tudhatunk meg a whiskyről a színe alapján? Mennyire dugjuk bele az orrunkat a pohárba? Jéggel vagy jég nélkül érdemes kérnünk a whiskyt? Dave Francis, az Edrington nemzetközi nagykövete igazán hasznos tanácsokat adott az idei Whisky Show résztevőinek, melyekkel még a kezdők is bármilyen eseményen megállhatják a helyüket. Az alábbi összefoglalóban az is kiderül, hogy a nők miért ügyesebbek a whisky kóstolásban, mint a férfiak.
Erdei gombás-cukkinis pulykás masnitészta
Számos, szezonális alapanyaggal kombinálható a pulykahús! Használjuk ki az idei, különösen meleg novembert ott, ahol párásabb az idő és van gomba, vagy csak menjetek ki a piacra, és válogassatok! Dosso Gabi most ezt küld Nektek! Már most érzem az orromban az illatokat!
Krémes reggeli a gyereknek
Sok édesanya szembesül azzal a lehetetlennek tűnő helyzettel, hogy az addigi kakaó-vajaskenyér párosítás már nem jön be a gyereknek reggelire. Szűcs Zsuzsanna dietetikus egy krémes kávés-körtés köleskását javasol gyümölcsteával.
Vadíts a rózsaszín körettel
Ez a céklás szőlős pulykás saláta pulykamellel és friss kecskesajttal! Hatékony vérképző a cékla vastartalmának köszönhetően, immunerősítő és méregtelenítő zöldség. Sokáig eláll, bármikor előkaphatjuk a kamrából, ha méltó köretet szeretnénk a pulyka köré varázsolni. Gyönyörű színt ad például a rizottónak. Egy rizses egytálétel, egy szelet pulyka, és már jól is laktunk! Dosso Gabi ebben soha nem téved!
Itt az első Zöldülők Vására!
Hogy néz ki egy intimkehely és hogyan kell használni? Milyen az illata egy környezetbarát mosószernek? Hogyan lehet egyszerűen csökkenteni a háztartásunk által termelt szemét mennyiségét? Milyen eszközökkel lehet csökkenteni a műanyag-hulladékot? Tényleg annyira macerás a mosható pelenka? A Felelős Gasztrohős Alapítvány egy ismert áramszolgáltató támogatásával és az Ökoanyu, Nagy Réka, négy fenntarthatósági tematikájú könyv szerzőjének közreműködésével rendezi meg az első Zöldülők Vásárát. A november 11-e programra várják azokat a környezetbarát életmód iránt érdeklődőket, akik szeretnének megismerkedni a gyártókkal és termékeikkel, feltenni kérdéseiket a - az úgymond - zöldüléssel kapcsolatban.
Dobd fel a gyerek reggelijét!
Napi energia- és tápanyagbevitelünk körülbelül 20-25 százalékát kell reggel elfogyasztani egészségünk érdekében. A legtöbb reggeli menüjavaslatban szinte kivétel nélkül szerepelnek gabonafélék, ezek mellé kiegészítésképpen pedig nyugodtan csempészhetünk például egy ízletes gabonakávét is. Szűcs Zsuzsanna dietetikus buggyantott tojást javasol rozsos pirítóssal, koktélparadicsommal, tejes gabonakávéval.
Gasztrocsúcs Budapesten
November 8-án együtt főz a jelenlegi magyar Bocuse d'Or csapat, azaz Pohner Ádám, Csillag Richárd, Segal Viktor és Hamvas Zoltán, két norvég Bocuse legenda, Odd Ivar Solvold és Ørjan Johannessen, valamint Széll Tamás és Szulló Szabina. A vacsorajegyekből befolyt összeg a magyar Bocuse d’Or csapat felkészülését támogatja. Ilyen se volt még!
Almás-édesburgonyás pulykamell
Ha a klasszikus őszi gyümölcspárosításra szavazunk, könnyű dolgunk van. Elég egy tepsiben összesütni a húst és a köréje halmozott terméseket, máris kész a vasárnapi ebéd! Mindkét gyümölcs rostban, vitaminban gazdag, és távol tartja tőlünk a megfázásos betegségeket. Dossó Gabi recetje nálad is nyerő lesz!
Csip-csip csóka...
Szerencsére egyre több olyan jó kis étterem nyílik Budapesten, a XX. kerületben, amelyik végre a mi lakásunktól sincs messze. Szájhagyomány útján jutott el hozzánk a hír, hogy a Kopaszi gáton nyílt egy étterem, amelyik egy világtalan fekete vagy dolmányos vagy vetési tipusú énekesmadár nevét viseli, és érdemes kipróbálni. Felkerekedtünk a barátainkkal négyesben ünnepelni a Duna-parta, és nem bántuk meg!
Körtés csicserilisztes piskóta
Mindig szeretek az idénynek megfelelő zöldségeket, gyümölcsöket alapanyagként választani. Most a körte van a placcon, ezért is örültem meg a bulkshop.hu legújabb receptjének! Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba illeszthető sütemény. Vágjunk bele!
Gyors palacsinta, gyors töltelék, gyorsan jött bulihoz
Teli találat a palacsinta minden időben. Lehet benne édes vagy sós töltelék, mindegyik menő. Ez a tászta egy turbó gyors változat, ha nem hagyod állni, akkor is jó! Ráadásulk attól, hogy olaj van benne, nem éghet oda, és nem lesz büdös a konyha! Ez csupa jó hír! Elég előtte egy gyors gulyásleves, és az egész nap a téd!
Pulykamell érmék sajtos-parajos szósszal
Ez a gyorsan - finomat tipikus esete! A paraj önmagában nálunk nem nagyon kelendő, ezért egy kis csavarral vonzóvá kellett tennem. Zsenge levelű bébispenót, karakteres gouda sajttal, egy kevés fokhagymával, krémes tejszínnel ötvözve, és máris olyan szósz készül, hogy megnyaljuk utána az összes ujjunkat! Íme, a siker receptje Pammer Líviánál.
Hagymaleves Szent Jakab-kagylóval és pisztrángkaviárral
Ne engedd, hogy a borús őszi napok elrontsák a kedvedet, inkább hívd meg a barátaidat egy különleges őszi finomságra! Hagymalevesről már mindenki hallott, de vajon Szent Jakab-kagylóval és pisztrángkaviárral megbolondítva kóstoltad már? Az egyik legismertebb sárvári hotelben a vendégek asztalára kerül Wolf András specialitása, amelynek titkaiba most mindannyiunkat beavat a sztárséf. A vendégeid biztosan odáig lesznek ettől a levestől, ráadásul páratlan ízei mellett egészséges is!
Sütőtökös pulyka bolognai - Halloweenre
Napjaink slágere az évekre elfeledett sütőtök, mely most reneszánszát éli. Magas béta-karotin tartalma és könnyű emészthetősége miatt már bébikortól ajánlott fogyasztása. Gyermekek nagy kedvence lehet a sütőtökös pulyka, mely édeskés, gyengéd ízével a legkisebbeknek is finom. Felnőtt verzióban megbolondíthatjuk a húst és a zöldséget gyömbérrel, kurkumával, curry fűszerkeverékkel - ajánlja Dosso Gabi.
Kókuszos tökkrém
Mióta megjelent a piacokon, minden nap készítünk, és eszünk sütőtököt. A sütőtök kalcium, cink, mangán, réz, vas, foszfor, C-vitamin, karotin, biotin, niacin, pantoténsav, A, B1, B2, B6 vitaminok és folsav tartalmának köszönhetően egészségre jótékony hatású, köztudottan javítja a szürkületi látást, jó hatással van a májra, az emésztésre, javíthatja, megelőzheti a koszorúér betegségeket. Nemcsak hasznos táplálék, hanem nagyon finom ételeket is tudunk belőle készíteni, akár édességként elkészítve, akár sós köretként megállja a helyét. Gyakori, hogy gluténmentes lisztekből készült sütemények nedvesítő hozzávalójaként találkozunk vele. Mi most egy könnyű, habos, édes, kókuszos édességet készítettünk. A bulkshop.hu legújabb könnyű, mutatós, finom desszertje.
Grillezett poblano paprika krémleves
Előre szólok, hogy amit most készítettem, az nem egy autentikus mexikói étel - csupán az alapanyag mexikói, legalábbis a magokat tekintve. Tavasszal, amikor kinn voltunk Eszterrel, akkor hoztunk egy zacskónyi poblanot, amiket természetesen meg is eszegettünk - a magokat azonban megszárítottuk. Esztike klasszul elültette a magocskákat, palántázott - a gyönyörű, napsütötte nyár pedig megtette a hatását - egy rakás paprikát sikerült a garázsunk oldalán és a hátsó kertben is megtermelni. Hetek óta esszük őket - most pedig a kisebbekből levest terveztem készíteni - aminek a folyamatát most láthatjátok - írja Hegyvári Zoltán.
Szüretre: túrós-szőlős rétes
Nem mondanám hogy tradicionális rétesről van szó, hiszen pár éve kezdtük el sütögetni, próbálgatni. Nem járunk szüretelni sem, azért az elnevezés, mert ilyenkor találni finom, zamatos szőlőt, ami elengedhetlen a szőlős-túrós réteshez. Előre bocsátom, ennél a receptnél mindenki a saját kedvére módosítja az arányokat. Most mutatom Max eredeti verzióját.
Michelin-csillag ragyog a 100 éves Gellértre
Ez egy igazi ínyenceknek szóló hír! Palágyi Eszter, a Michelin-csillagos Costes head chefje ezúttal a Danubius Hotel Gellért Márton napi Borfesztiváljának - úgymond - díszvendégeként a fesztivál exkluzív eseménye, a Lakosztályétterem vendégeit varázsolja el fine dining ételsorával és a hozzá tartozó borválogatással.
Márti gyors gulyáslevese
Attól gyors, hogy kuktában készítem. Egyszerre belarakok mindent, és amíg megfő, egy csomó dolgot csinálhatok otthon. Olyan rövid a hétvége, használjuk ki minden percét!
Marhahúsos chimichanga Egerből
Már az elején szeretném elmesélni a főzés és maga az ebéd élményét. Már amikor a konyhában tüsténkedtem - és szokásomhoz híven kóstolgattam is - szóval a koriander, a fehérhagyma, a poblano és a fűszerek visszahozták a közép-mexikói élményeket. Amikor Eszterrel leültünk ebédelni, akkor pedig tényleg beütött az íz és az illat, ha becsuktuk volna a szemünket, akkor szinte Puebla főterén éreztük magunkat... - így emlékszik viszza az alkotás örömére is egri húsimádó barátunk.
Rántott pecsenyekacsamáj őrülten jó körettel
Igazi ünnepi hangulatban volt Steffel Csaba, amikor ezt a remek fogást megálmodta. Külön élvezettel válogatta hozzá a garnérungot, és a végén rendkívül elégedett volt találmányával. Nekem is nagyon tetszik, feltétlenül megkínálom vele a családomat a hétvégén!