Életforma.hu


Bárány, de nem béget. Mi az?

Bárány, de nem béget. Mi az? 

Mi lenne! Egy szendvics a lurkóknak, hogy évezzék a finom és egészséges uzsonnát akkor is, ha éppen nincs kedvük az evéshez. Az iskolaév kezdetével szülőnek, gyereknek egyaránt vissza kell térnie a rendszeres életmenethez. Ne feledjük, csak az tud teljesíteni, aki egészségesen él, egészségesen étkezik!    
Egy laza almás Max konyhájából

Egy laza almás Max konyhájából 

Meséltem már arról, hogy kaptunk a sógoroméktól almát, de sokat az Alföldről. Leraktuk a garázsba, de kezdett romlani, úgyhogy el kellett használni. Született belőle egy kicsit karácsonyis kicsit max-os almás pite ( nem amerikai pite... Max szerint ilyen a rothadó almák mentőöve. 
Márti őszi kacsája rozmaringos krumplival

Márti őszi kacsája rozmaringos krumplival 

Készítettem már szüreti kacsát, és óriási sikernek örvendett nemcsak otthon, hanem itt, az Életforma otthonfozok.hu oldalán is! Nos, ismét itt az ősz, itt a szüret, itt a szőlő, turbóztam tehát a receptemen! Ahogy egykori hajószakács barátom mondta: elveimmel ellenkezik a vasárnapi rántott csirke! Igaz, itt van helyette egy igazi különlegsség! Keress hozzá egy finom bort, ha lehet, fehéret! Irány a konyha!    
Hamvas szilvás-fahéjas lepény

Hamvas szilvás-fahéjas lepény 

Csodás őszies finomság, levesek mellé vagy csak úgy egy ráérős vasárnap délutánra. Puha, ám a szélein roppanós kelt tészta, friss gyümölccsel. Pammer Livi konyhájából fahéj illata terjed.
Ez a kígyó nem harap!

Ez a kígyó nem harap! 

Kedves Szülők! Bizony, sokszor óriási kreativitásra van szükség ahhoz, hogy étvágyat csináljunk a gyereknek, aki egész nyáron a strandkoszton, a fagyin, meg a nassolnivalókon élt! Itt az ideje, hogy egészséges, étvágygerjesztő falatokat "gyártsatok". Közben azért ti se bontsatok egy zacskó chipset, mert vége a varázslatnak!   
Mogyoróvajas csicseriborsókeksz

Mogyoróvajas csicseriborsókeksz 

Minap lecsapoltunk egy konzerv csicseriborsót, a leszűrt levét elhasználtuk. Maradt a borsó, amit a mélyhűtőben őriztünk eddig. Valahogy nekünk mindig több a borsó, mint a lé, a lé ugyanis kitűnő tojáspótló lévén, igen hamar elfogy, a borsó meg bezacskózva gyűlik a mélyhűtőben. Most két adagot is kivettünk, felolvasztottunk. Az egyik adagból készítettük ezt a kekszet. Nagyon könnyű, még csak liszt sem kell hozzá. Gyakorlatilag nem lehet elrontani, soha nem kell benne csalódni. Kihűlve strapabíró, akár a gyerekek uzsonnás dobozába is bekészíthető, mi magunk hurcolhatjuk az egész napos rohanásainkra, itt-ott bekapva belőle egy-egy falatot. A csicseriborsó fehérjedús, értékes élelmiszer - tette hozzá a bulkshop.hu.
Parmezános, bazsalikomos krémleves

Parmezános, bazsalikomos krémleves 

A teraszunkon és a ház előtti virágtartó edényekben nagyon beindultak a fűszernövényeink, de annyira, hogy a bazsalikom már erdőként mutogatja magát. Napok óta agyalok, hogy mit készítsek belőlük - amikor eszembe jutott, hogy talán leves lehetne ezekből a húsos, gyönyörű levelekből. Keresgéltem a neten, találtam egy jó párosítást: bazsalikom és parmezán, amit pedig követett a tett - vagyis elkezdtem lecsipegetni egy nagy maréknyi levelet - írja az egri Húsimádó barátunk. 
Mókás májkrémes madárka

Mókás májkrémes madárka 

Nemcsak az a fontos, hogy finom és egészséges legyen az uzsonna! Az legalább olyan lényeges, hogy hogy néz ki! Ha a gyerek viccesnek tartja, már nyert ügyünk van! A tanévkezdéskor ugyanis fontos, hogy ismét egy megszabott, megszokott rend szerint éljenek a gyerekek. A nassolni valókat pedig felejtsük el!    
Narancsos-fahéjas cold brew citromkrémmel Dominikától

Narancsos-fahéjas cold brew citromkrémmel Dominikától 

Igazi grillpartiarc lehetsz ezzel a kávéval, ha szereted a különleges ízeket! Kövesd pontról pontra minden részletét, majd élvezd a kortyokat! Elárulom, hogy egy nálunk is jól ismert nemzetközi kávéházlánc idei házi baristaversenyét ez a csoda nyerte!  
Vegán tiramisu turbós ötletekkel

Vegán tiramisu turbós ötletekkel 

Azért ünnepi a sütink, mert tiramisukészítésre nem mindennap szánja rá magát az ember. Egyrészt mert nem tartozik az olcsó sütemények közé, másrészt mire elkészülnek, és összeállnak egésszé a különböző hozzávalók, tészták, krémek, eltelik egy fél nap. Most igyekszünk az eredeti, méltán népszerű süteményhez nagyon hasonlító, vegán, gluténmentesen és egyszerűbben elkészíthető változatot bemutatni. A képen látható tiramisu tésztája nekünk sem olcsó, mert zömében mandulalisztből készült, de mellékelünk néhány olcsóbban is előállítható, házilag bekeverhető lisztkeveréket, amelyek helyettesíthetik a mandulalisztet és olcsóbbá teszik a sütemény elkészítését. A krémjét, amely a mascarponét hivatott kiváltani, nagyon egyszerű, saját készítésű pudingból főztük olcsó, mindennapos alapanyagokból. Tényleg nagyon finom krémes, omlós, ízekben gazdag, fantasztikus sütemény lett. A bulkshop.hu szerint érdemes vele próbálkozni.

Lazac saláta egy kis csavarral 

Olyan előételen gondolkoztam ami vitamindús, könnyed és gyorsan elkészíthető. Füstölt lazaccal, csírákkal és egy pikáns szósszal elkészült ez a saláta , annyit elmondhatok, hogy nagy sikere volt - írja Pammer Lívia. Lepd meg Te is a barátaidat! 

Azért a rántott csirkét még ne dob ki! 

Hitted volna, hogy létezik vegán triatlonista? Érdekel, hogy mik a legújabb orvosi ismeretek a növényi alapú táplálkozásról? Fontolgatod, hogy átállsz a vegán életmódra, de nem tudod, hogy kezdj bele? Szeretnéd megelőzni a cukorbetegséget, a magas vérnyomást, vagy kigyógyulni belőle, és kíváncsi vagy, mit tehetsz magadért? Már húsmentesen élsz, és néhány új receptre vágysz? Akkor 2018. szeptember 8-9-én a budapesti Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban a 22. VEGETÁRIÁNUS FESZTIVÁLon a helyed! Az ingyenes rendezvény táplálkozási szakemberek előadásait, vegetáriánus ételkóstolókat, öko- és bio szemléletű termék-bemutatókat kínál - nem csak vegetáriánusoknak! Az esemény idei arca Kowa, aki több mint 16 éve maga is húsmentesen él.

Bazsalikomos-borókás cold brew limonádé Anditól 

Közönségdíjas lett ez a remek kávékülönlegesség egy nálunk is jól ismert nemzetközi kávéházlánc nemrég lezajlott házi baristaversenyén. A némi előkészületet és konyhai jártasságot igénylő recept megéri a fáradságot, de akár a vendégség teljes ideje alatt kint lehet az asztalon, és garantáltan mindenkit le fog nyűgözni.  

Cuki kisautó pulykamellsonkával 

Újra itt a tanév, a srácok ismét suliba járnak. Csak az a gyerek tud teljesíteni, aki megfelelő táplálékhoz is jut. Vagyis, elég a nasiból, és jöjjenek az egészséges falatok! Legyen az uzsi tápanyagban gazdag, de ne hízlaljon, mert a duci kisiskolásból lesznek a ronda, túlysúlyos felnőttek! Az se baj, ha mókás az uzsonna, hogy kevet csináljunk neki! 

Sült csirkemell brokkoliágyon 

A sült csirkemell adott volt, de kreálnom kellett hozzá valami szószosat - írta Pammer Lívia. Gyorsan végiggondoltam miket találhatok a hűtőben ami passzol a csirkemellhez, és akár a köretet is kiváltja. Korábban  főztem meg a karfiolt és a brokkolit, amit lefagyasztottam pont az ilyen esetekre. Egy csomag brokkoli, egy kevés sajt és egy marék dió , tejszín és kész is a csirkemell kiegészítője.

Budázott nektarin rizsmorzsában 

Gyerekkorunk nagy kedvence volt a bundázott alma, az még tojással és zsemlemorzsába forgatva készült. Ezt a nektarinos receptet igyekeztünk vegánosítani és gluténmentesíteni. Ropogós rizsmorzsában, puha, édes nektarinhús. Nagyon finom. Az is igaz, hogy az általunk panírozáshoz használt kizárólag növényi hozzávalókból nehezebb sima bundát készíteni, mint tojással, a mienk kicsit rusztikusabb, ropogósabb, szerintünk finomabb is. A nektarinok bundája jól tapadt, az olajban kisütött változata jól megfordítható volt, nem morzsálódott. Egy részét ugyanis kókuszzsírban sütöttük ki a tűzhelyen, serpenyőben, a másik részével megpróbálkoztunk a sütőben sütéssel. Mind a két út járható, a sütőben sült változathoz kevesebb zsiradék is elegendő, a tűzhelyen viszont kissé pirosabbra, színesebbre süthető. A Bulkshop receptjét vaníliapudinggal készítette.

Gyömbéres jegeskávé citromsorbettel Tuncsitól 

Ismét összemérték tudásukat egy nálunk is jól ismert nemzetközi kávéházlánc hazai baristái, hogy újragondolják a kávézás élményét. Olyan finomságokat kellett készíteniük, amilyeneket kis gyakorlással bárki elkészíthet otthon is. Tuncsi fagyis kávéja pillanatok alatt kész egy finom grillebéd frissítő lezárásaként.

Páratlan párlatok Kínától Katalinig 

Pattogó tűz a kandallóban, halk Csajkovszkij, ritka szivar az asztalon vagy fiatal hipszterekkel teli belvárosi bár egy nyüzsgő szombat éjszakán? Manapság mindkét képnek elengedhetetlen kelléke egy pohár prémium whisky. De milyen utat járt be az élet vizének is nevezett gabonapárlat, míg a világ összes sarkát meghódította?  

Gombás túró kápiába töltve 

Számtatalan őrültséget követett már el a túróval, illetve a körözettel az őrültön jó ételek varázslója, Steffel Csaba. Szerinte ehhez nem kell más, mint fantázia, bátorság, na meg jó étvágy! Nézzetek a képre, és minden világs lesz!   

Almás táska, a nyár íze 

Hanyatlásnak indult a sógoroméktól kapott alma, így a hasznosításáról kellett döntenem. Régóta terveztem az egyik multinál látott úgynevezet kelt almás puffancs kopírozását, így most szerét ejthettem. A benne elrejtett alma tölteléket frissen készítettem, de a régebbi betétekkel ellentétben itt nem szerettem volna péppé főzni. Így amikor elérte az általam elképzelt párolási fokot, de még hersegett az alma, megkötöttem egy kis keményítővel. Nagyon jó lett az állaga, és a tésztát sem áztatta el - írja Somogyi Zoltán Max. 

Mafalda tészta garnélával, gombával 

Olaszországból hoztam az elmúlt nyáron többféle kézműves tésztaféleséget. Az utolsó zacskó mafalda tészta várt feldolgozásra, kapott egy kis garnélás-tejszínes-gombás-sajtos cuccot, a szafttal kellemesen átitatódott. A feltétektől igazán nyárias lett, főleg úgy, hogy Kamillától, a nyúltól loptam egy kis friss bazsalikomlevelet. Ezt apróra vágva frissen rászórtam és jó forrón tálaltam. Ez Pammer Lívia olaszországi képeslapja.  

Avokádókrémes spagetti 

Egyszerű, gyors és finom! Ezt a spagettit szeretni fogod, ráadásul 20 perc alatt kész. Vegán és gluténmentes módon is elkészíthető. Szerintem sok anyukának segítünk vele! Ezzel ajánlom a bulkshop.hu receptjét. 

Egzotikus chilis kacsaleves 

Már amikor megláttam a fotót, akkor összfutott a nyál a számban! Hát még, amikor végigolvastam! Jómagam nagyon kedvelem a keleti konyhát, és ez egy tipikusan - mondhatnám - magyarra fordított leves. Szórakoztató napotok lesz, mert begyüjtitek az alkatrészeket, az illatoktól élvezetes lesz a főzés, nem beszélve az elkészítés leírásának vidám stílusától! Vágjatok bele!  

Rozmaringos kacsa és bazsalikomos cékla - sütve 

Fantasztikkus szerzőnk mostanában ezekre az alapanyagokra kattant rá! Most így készült e fogás, ami még nem zárja ki hogy holnap nem lesz-e egy picit más - írja Steffel Csaba. Ha már készítettél kacsamellet, és sült céklát, készítsd úgy, mert nincs is más dolgod, és hangolj rá ezekre az ízekre!

II. Erzsébet sem hagyja ki... 

Minden nap pontban délelőtt 11-kor egy pohár gin tonicot kortyol el a brit uralkodó immár hosszú évtizedek óta. Igazi frissítő, éppen ezért töretlenül népszerű nálunk is ez az ital, és persze a belőle készülő koktélok is. Egyedi ízvilága sok bártendert megihletett már, így az egyszerűtől az extravagánsig rengetegféle ginalapú koktél közül tudunk választani. Ráadásul mindezt tehetjük úgy is, hogy közben a környezettudatosságra is figyelünk.

Batyuban sült camembert 

Gyors vacsora, vagy beszélgetős-mártogatós-kenegetős. Nem kell hozzá csúcs francia sajt, mert az ízeket fokozzuk a fűszerezéssel. Tehetünk rá pár csepp vörösbort, ízesített olívaolajat, fokhagymakrémet, vagy balzsamecet-sűrítményt is. A lehetőségek korlátlanok, egyedi ízesítéssel pompás vendégvárós ételt készíthetünk, és pár perc alatt elkészülhet - állítja Somogyi Zoltán Max.

Zöldfűszeres vegán vajkrém 

Nagyon sok, szép fűszernövényünk van, parányi kertünkben ládákban szerető gonddal nevelgetjük őket. Minden reggel köszönünk nekik, megdicsérjük őket a fejlődésükért, megsimogatjuk, megszagolgatjuk minden szálukat. Nagyon hálásak, ízletesek, illatosak, erőteljesek. Ma reggel is szedtünk egy csokorravalót, petrezselyemlevelet és koriandert, ezeket vágtuk apróra a vajkrémbe. Ezt az igen ízletes vajkrémet már nagyon sokszor elkészítettük. Nagyon szeretjük az ízét, a bolti rokonaival ellentétben nem tartalmaz mást csak, amit mi beleteszünk, nincsenek benne színezékek, emulgeálók, szilárdítók, mono- és tri- akármik - olvasható a bulkshop oldallán.

Bárány-kebab korianderes piláffal 

Talán Törökországban ettem ilyen finomat! Ez jutott eszembe, amikor Hegyvári Zoltán egyik legfrissebb receptjét magam is kipróbáltam. A különleges bárányhús remekül átsült, és hiába, a szabadtéri grillezésnek nincs párja! Ezzel bizotsan elnyerted barátaid tetszését is!

Spanyol húsos bableves 

Reggel azt mondtam, hogy na, nézzük meg, mi van a hűtőben...? - írja Steffel Csaba. Mint kiderült, legfőképp hideg volt és egy kis ez meg az, a fagyóban meg egy maroknyi, ibériai sertés lapocka. Micsoda szerencse, hogy eszembe jutott egy világjáró tévés szakács hasonló receptje, és kapva az alkalmon, hamar megnéztem a szárzellerem származási országát ami szintén spanyol volt, és ha már a hús, Ibériából származott, a ötlet meg a Tv-ből, akkor az ihletem a hűtőből (hát ezt nem tudom jobban leírni) bátran Spanyol bablevesnek nevezetem el.

Nyúlhúskrém, almás répasalátával és házi kenyérrel: 

Igazi vendégvárós húskrém Max konyhájából. Mint megszokhattuk, ismét egy remek kis receptet kapunk! Tehát, szálasra vágott húsból készül, óvatosan fűszerezve, megőrizve a nyúlhús értékeit.

Egy életmű, amit mindenki szeret 

Életműdíjat kapott az újszilvási Bolyhos László. A Pálinka Nemzeti Tanács elismerését az országos pálinkaversenyen vehette át a Parlamentben, amikor kihirdették 2018 legjobb pálinkáját. Bár a legjobb itóka díját idén a Tolna megyei Brill Pálinkaház Jázmin szőlő pálinkája nyerte el, de Magyarország legjobb, 10 ezer palack feletti pálinkája a Bolyhos Ágyas szilvapálinkája lett. 

Igazi kovászos kenyér Pammer Livi sütőjéből 

Szent István-napra sütötték az új búzából készült első kenyeret a hagyomány szerint, de az új kenyér havának gyökereit az Ószövetségben találjuk meg. Magyarországon ilyenkor sok helyen aratóünnepet rendeztek mutaságokkal. A nemzeti trikolorral átkötött kenyeret ünnepélyesen szegték meg. Ennek tiszteletére olvassátok Simone gasztroságai közül ezt az egészen kivételes receptet!   

Lenhabbal készült datolyás mogyorókrém 

Mostani kedvencünk felhasználásával, lenmagból készült növényi habbal készítettük a képen látható krémet. A lenhab nemcsak tökéletesen pótolja a tejszínt, de szerintünk annál finomabb is, tiszta növényi forrásból elkészíthető, minden különösebb hókuszpókusz nélkül felverhető, állagát másnapra is megtartja, könnyű, a vele készült krémeket, habokat lazává, omlósan, olvadósan krémessé varázsolja. A csicseriborsóléből készült habbal ellentétben szinte korlátlan mennyiségben készíthető, nem kell érte feláldoznunk minden esetben egy csicseriborsókonzervet, hogy aztán a kiszűrt borsó hetekig a mélyhűtőben parkoljon - írja a bulkshop.hu.

Mosolygó buborékok egy pohárban 

Egész életében azon dolgozott a hautvilliersi Szent Benedek-rendi apátság pincevezetője dom. Pierre Pérignon, hogy ne legyenek tavaszra buborékok az üvegekben, mégis erről, vagyis a pezsgőtől vált áldottá a neve. Az akkor selejtnek tartott bor gyorsan vált a francia főúri reggelik és ünnepek kedvencévé a champagne. A pezsgő ma virágkorát éli! Óriási kedvenc, de sajnos Magyarországon még mindig csak szilveszter környékén fogy belőle igazán.       

Bolo do caco, a madeirai kenyér 

Az úgy volt, hogy Madeirán nyaralunk. Aztán jött egy frankó kis tüdőgyulladás - nyáron -, és keresztülhúzta a terveket, én maradtam, a család utazott... Azért kiadtam az utasítást, hogy a kenyerükről információkat szerezzenek be a helyiektől - írja Pammer Lívia ajánlójában. Aztán mikor felépült, megsütötte a madeirai kenyeret, amit meleg szívvel ajánl mindenkinek, mert nagyon finom. A bolo do caco  egy édesburgonyából és lisztből kelesztéssel készült madeirai kenyér, amit vaslapon sütnek, és fokhagymás fűszervajjal kínálnak, de bármiféle feltéttel, édessel és sóssal is egyaránt kitűnő! A recept Madeiráról származik, az elkészítését egy portugál videón néztem meg - tette hozzá a gasztrobloger. 

Bogyós uborkasaláta csírával és füstölt makrélával 

A salátakészítés egyszerű dolog, de nem könnyű leírni a hozzávalók mennyiségét... Itt van például a kígyóuborka. Mégis mekkora, hosszú, vagy vékony, Én egy 61 dekásat vettem elő. Szeretem az olíva-, és a kapribogyót (nagyon) aki nem rajong érte, de megeszi, annak sok az az 5 szem, vagy bőven ölég 3 is..., és éppen mekkora az a koktélparadicsom...? folytathatnám a sort, de inkább azt mondom, hogy a salátákat mindenki alakítsa ízlésének megfelelően, az adott hozzávalók mennyiségének variálásával. A következő salátánál, amit lényegesnek illetve főelemnek tartok az az uborka... Mégis írtam valamiféle mennyiségeket, de mint azt fentebb jeleztem, ez legyen szabad döntés tárgya - ajánlja fantasztikus nyári receptjét az őrülten jó ételek gazdája. 

Almás kelt puffancs 

Kaptunk a sógoroméktól almát. Sokat. Így kezdődött Somogyi Zoltán Max egyik kedvenc almás receptje. Ezt a kelt puffancsot a muffinsütőben készítheted, Ebből a mennyiségből 12 darab kerekedik ki. Köszönjük a sógor úrnak is az ihletet. 

Vadas marha burgonyagombóccal 

A maradék marhahátszínből úgy döntöttem, hogy vadast főzök, így lett egy fazék finom marhahúslevesem, a puhára főtt húsból és a zöldségekből selymes vadasmártást készítettem. Pammer Lívia burgonyagombócokat kínált mellé.

Öt dolog, amit nem tudsz a dobozos üdítőkről 

Fontos a megfelelő folyadék-utánpótlás a nyári melegben: a dietetikusok ajánlása szerint ez lehet víz vagy tápanyagban gazdag és egészséges gyümölcslé. Vajon igaz az, hogy a hosszabb szavatossági idővel rendelkező dobozos gyümölcslevek legalább olyan egészségesek, mint amit otthon készítünk? Az alábbiakban lerántjuk a leplet az 5 legelterjedtebb mítoszról, ami a dobozos gyümölcsleveket övezi.

Citromos köleshab csokireszelékkel 

Ismét egy gluténmentesen elkészíthető, vegán desszert a bulkshop.hu-tól. A képen látható finomságot lenhab felhasználásával, citromos ízesítéssel született. Tehetünk bele vaníliakivonatot, és pazar vaníliahabunk lesz. Tehetünk bele olvasztott csokit/kakaót, akkor csokis habunk lesz. Bármilyen gyümölcsízesítéssel is szuper, kókusszal is nagyon vagány, csak az alapot kell elkészítenünk és azt variálhatjuk.

Almás-málnás morzsás lepény Max konyhájából 

Alma van, szilvát meg elfelejtettem venni... Van viszont egy kis málna, mandarin, és egy darabka friss gyömbér. Jó, akkor ebből lesz a mutatvány. Max szerint ez a süti nagyon jóóóó!

Csúcsborok az érseki asztalon 

Bor- és gasztronómiai kiállítók, valamint kultúrprogramok és koncertek várják az érdeklődőket Egerben a második Vino Kóstoló Ünnepen, amit augusztus 24-én és 25-én rendeznek. A város legkedveltebb sétálóutcáján található Érseki Palota udvarán várják a borkedvelőket. A programmal egyben a szüret kezdetét is ünnepli a borvidék. Az új helyszín elegáns keretet ad az eseménynek, amelyen az egriek mellett a Tokajból érkező vendégpincészetek borai is várják az érdeklődőket. 

Vaníliafagyi nagyító alatt! Mit gondolsz, mit találtak? 

Népszerű nyári csemegét, vaníliás, dobozos jégkrémeket ellenőrzött Szupermenta programjában a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. Összesen 18 terméket vizsgált az intézet, amelyeknél a szakemberek glutén-, laktóz- és tejfehérje tartalmat is mértek. Élelmiszer-biztonsági szempontból nem akadt gond, viszont jelölési hiányosságok miatt 4 esetben figyelmeztetni kell a vállalkozókat, míg egy terméknél élelmiszer-ellenőrzési bírságot is kiszabnak a szakemberek, édesítőszer jogszerűtlen használata miatt.

Fűszeres almával töltött csirke 

Hová is tettem a kipirított szalonnát a kukó levesből? Hát ebbe a csirkébe. Régóta szerettem volna egy olyan almával töltött csirkét csinálni, hogy a benne megpárolodott almát köretkén meg lehessen enni. Annyit bővítettem a dolgokon hogy tettem hozzá még 4 db felső combot, amit alulra raktam, és így pároltam meg, és azt másnap felhasználtam egy almás-csirkés-ananászos salihoz. Készíthető bármilyen kacsasütőben, vagy római tálban, de azt ne felejtsük legalább 1 órára beáztatni - írja Somogyi Zoltán Max. 

Meggyes rétes lustán elterülve 

Ne kövezzetek meg, de én sokkal jobban szeretem a sodort rétest, mint a húzottat. Elkészíteni is, és enni is. Igaz, kicsit tartalmasabb a tésztája, nem annyira vékony, mint a húzotté, de számomra ez lett az ideális rétes, általában túrós és meggyes töltelékkel készítem, de idény szerint szinte bármilyen gyümölcs alkalmas a töltelékbe. Most egy kissé savanykás, vagy inkább savakban gazdag meggy került bele, fahéjjal és barna cukorral szórva. Morzsája sem maradt - írja Pammer Lívia. 

Majonéz lenfehérjéből 

Most a majonézkészítés egy igen hatékony és könnyű módját osztja meg veletek a bulkshop.hu. Ezúttal a lenmag főzetéből, a lenfehérjéből készítjük el ezt a finom mártást. Tovább ízesíthető tormával, wasabival, fokhagymaporral, bármivel, amit szerettek, amit a majonéz ízesítéséhez egyébként is használnátok.

Grillen készült pizza a csodás oregánóval 

Tamás fiam nagy pizza fun, az óbudai albérletében rendszeresen dolgozik a sütő, terjeng az oreganó illat - most pedig azt találta ki, hogy a teraszunkon tekerjük fel a grillt teljesítményre, majd készítsünk nápolyi jellegű, nagyon vékony tésztás pizzát. Ő elkészítette a mártást és a pizzatésztát - én pedig a sütési részt vállaltam be. Az eredmény fantasztikus volt, igazi, vékony tésztás pizzák sültek meg percek alatt a 300-320 C-os grillen - mi pedig csak ettünk, ettünk és ettünk... ( ...nem is győztem lebiciglizni a kalóriákat .)

Kukoricában sült tilápiafilé 

Ma semmit sem főztem magamnak a reggeli kávét leszámítva, bár tudom, hogy az is lehet kihívás egyeseknek. Az, amit most megosztok veletek, az egy régebbi, úgymond raktáron heverő étek. Kifejezetten fülledt, meleg időben készült, amikor isteni egy korty hideg sör is, hisz - mint tudjuk - a hal úszni kíván...