ételek cikkek

Görögdinnye fetával és za'tarral
Igen kevés recept létezik, amely a görögdinnyét alapanyagául használja. Nos, íme egy különleges előétel, - vagy saláta? Nehéz pontosan bekategorizálni, mi is ez az étel, ahol a gyümölcs és a sajt találkozik.

Francia étcsokoládé torta
Ha szeretitek a csokoládét, és valami szénhidrátszegény édességre vágynátok, készítsétek el ezt a francia desszertet, melynek fő alapanyaga a jó minőségű étcsokoládé. Ne ijedtek meg attól, hogy vízfürdőben kell sütni, mert attól lesz krémes és pompás ízű.

Shakshouka, az izraeli reggeli
A közel-keleti lecsót, a shaksoukát már itthon is egyre több helyen lehet fogyasztani. Nem is nagy ördöngoösség elkészíteni otthon is, lepd meg a párodat vagy a családot.

Paella, panzanella és lasagne-falatkák gyorsan
Mediterrán vendégváró fogásokat mutatunk nektek, amire nem kell sok előkészület, viszont hamar össze lehet készíteni őket.

Nyáreleji szezonális koktélok
Koktélos rovatunkban a budapesti PIÑA Coctail Bar csapata vezet be minket a koktélok történelmébe, és kedvenc szezonális vagy épp ikonikus koktéljainknak titkos receptjeibe. Június, és az első nyári napok érkeztével ismét körülnéztek a piacon, és elmesélték nekünk, hogy milyen friss gyümölcsökből és fűszernövényekből érdemes most mennyei koktélokat keverni!

Új csomagolásmentes üzlet nyílt Budapesten
Gondolkodjunk előre, hirdeti a csomagolásmentes vásárlást népszerűsítők egyre népesebb tábora. Nem elég ugyanis, ha a háztartási hulladékot szelektív módon összegyűjtjük, de valójában már meg sem kell termelnünk azt. Nincs szükség csilivili csomagolóanyagokra, elég pár befőttesüveg és papírzacskó, és indulhat a nagybevásárlás.

Mit esznek Japánban?
Ázsiában elképzelhetetlen a hagyományos reggeli szendvics, zabkása, müzli és egyéb péksütemények formájában, náluk még reggelire is rizst esznek.

Frissülj fel ASMR-videókkal
A cím alapján ne arra gondolj, hogy kikapsz a hűtőből néhány alapanyagot és összedobsz egy klassz vacsorát vagy egy gyors süteményt! Olyan különleges videókat hoztunk neked, amelyek egészen szokatlan módon segíthetnek lelassulni és ellazulni.

Mennyei cigánypecsenye
Sok helyen ettünk már rossz cigánypecsenyét, szóval égen-földön kerestük az igazi receptjét, s úgy érezzük, ráleltünk. Ha így csináljátok ezt az ősrégi magyar ételt, biztos sikert arattok.

Készíts levendula fagylaltot!
Június első felétől kezdve már virágzik a levendula. Nem is gondolnád, mennyi mindenre felhasználható ez a kellemes illatú és színű növény. Akár te is szedhetsz levendulát, ehhez mutatunk pár gyűjtőhelyet, sőt még egy különleges receptet is hoztunk.
Amerikai palacsinta és lazacos bagel
Sorozatunkban brutál reggelikkel próbálunk kedvet csinálni, hogy jól induljon a napotok. Hétköznap nem biztos, hogy mindig jut idő rá, de hétvégén szakítsatok időt a finom ízekre. Most a tengerentúli villás reggelit mutatjuk.
Minden mennyiségben bodza!
Úton útfélen találkozhatunk ezzel a jellegzetes illatú, ám kevesek által ismert, gyógyító hatású növénnyel. Virágából készült frissítőket kár lenne kihagyni, hoztunk is két receptet.
Pulykával a világ körül
Ha idén a kialakult helyzet miatt nem jutunk el külföldre, akkor sem kell nélkülöznünk más országok tradicionális ízeit, elkészíthetjük őket mi is otthon. A pulykahús a nemzetek eledele, és rendkívül kedvelt a tengerentúlon.
A legfinomabb TOP-5 brunch koktél
Koktélos rovatunkban a budapesti PIÑA Coctail Bar csapata vezet be minket a koktélok történelmébe, és kedvenc szezonális vagy épp ikonikus koktéljainknak titkos receptjeibe. A főszerepbe ezúttal kedvenc hétvégi úri huncutságaink, a brunch-koktélok kerültek!
Croque Monsieur és Croque Madame, na és a francia pirítós
A Franch brunch olyan ízletes finomságokról szól, hogy ha ilyen ízorgáiákkal indítjuk a reggelt, csakis mosolygósan guríthatjuk el az előttünk álló napot. Mivel a franciák ráérősen eszik végig a menüt, talán érdemes hétvégére időzíteni.
Virágzik az akác – készíts szörpöt!
Május beköszöntével édeskés illat lengi be az erdőket, hiszen elkezdett virágozni az akác. A növény kellemes aromájának köszönhetően akár szörpöt is készítünk belőle. Ehhez hoztunk most nektek egy receptet.
3 egyszerű gluténmentes recept
Sokan azt gondolhatják, gluténmentes hozzávalókból nem lehet finom ételeket készíteni. Ez azonban messze nincs így. A múlt hét vasárnapi Lisztérzékenyek Világnapjához visszanyúlva megmutatjuk, hogyan lehet kenyeret, pizzát és croissant készíteni gluténmentesen, mégis egyszerűen.
A nyár íze: így született az Aperol!
Lehet szeretni, lehet utálni, de nem megérteni lehetetlen. Szinte mindenki kóstolt már Aperol Spritz-et. Ha igen, akkor azért, ha nem, akkor azért nézzetek be a belvárosi PIÑA Coctail Bar holnapi terasznyitó bulijára 16 órától!
5 villámgyors és egészséges nasi, amitől nem lesz bűntudatod
Gyakran megesik mindannyiunkkal, hogy napközben nassolnánk, sőt, olykor szükség is van arra, hogy energikus és éber maradj a nap folyamán. De nem mindegy, mit eszel ilyenkor.
Az igazi angol reggeli
Sorozatunkban brutál reggelikkel próbálunk kedvet csinálni, hogy jól induljon a napotok. Hétköznap nem biztos, hogy mindig jut idő rá, de hétvégén szakítsatok időt a finom ízekre. Nagy-Britanniával kezdünk.
Szűzérme baconköntösben
A sertés legnemesebb részéből, a szűzérméből rengeteg ízletes étel készíthető, arra azonban figyeljünk, hogy könnyen szárazzá válhat, ha nem megfelelően bánunk vele. Itt a bacon adja meg azt a pluszt, amit a szűzérme megkíván.
5 pontos jegestea-kisokos
Közeledik a nyár, és vele a finom jeges teák időszaka. Ha szeretnétek ebből is a legjobbat választani, adunk néhány szempontot, ami segíthet, hogy valóban a számotokra legmegfelelőbb hűsítő ital kerüljön az asztalatokra
Májusi ízek a koktélpoharadban
Koktélos rovatunkban a budapesti PIÑA Coctail Bar csapata vezet be minket a koktélok történelmébe, a legizgalmasabb eredetsztorikba, és kedvenc szezonális vagy épp ikonikus koktéljainak titkos receptjeibe. A sorozat második részét a májusban termő gyümölcsök inspirálták. Három kedvenc tavaszi koktélt ismerhetünk most meg, amiket akár otthon is elkészíthetünk!
Nudli szamócasalátával
Az Európai Friss Kalandok program nagykövete, Wolf András séf a napi zöldség- és gyümölcsfogyasztásra fókuszálva fél óra alatt összedobható finom, friss és egészséges fogásokat ajánl.
Hagymaleves édesköménnyel
Az Európai Friss Kalandok program nagykövete, Wolf András séf a napi zöldség- és gyümölcsfogyasztásra fókuszálva fél óra alatt összedobható finom, friss és egészséges fogásokat ajánl.
Spárgasaláta szárított sonkával
Az Európai Friss Kalandok program nagykövete, Wolf András séf a napi zöldség- és gyümölcsfogyasztásra fókuszálva fél óra alatt összedobható finom, friss és egészséges fogásokat ajánl.
Egy alulértékelt, ám klasszikus koktél kalandos története
Legújabb sorozatunkban a budapesti PIÑA Coctail Bar csapata vezet be minket a koktélok történelmébe, a legizgalmasabb eredetsztorikba, és kedvenc szezonális vagy épp ikonikus koktéljainak titkos receptjeibe. A sorozat első részében egy legendás gyümölccsel és koktéllal érkeztek, amiről maga a koktélbár is kapta a nevét: fókuszban az ananász.
Anyák napi ebéd - az igazi bécsi szelet
Egy jó bécsi szelet a hozzá illő burgonyasalátával - mindig behozza a várakozásokat, ha jól van elkészítve. Fontos a hús minősége, és az, hogy ne magyaros burgonyasalit készítsünk hozzá, hanem az osztrákok ecetes-hagymás változatát.
Paradicsomos tonhalas penne
Hétköznap, home office-ban nagyon fontos szempont, hogy gyorsan össze tudjunk valamit dobni. Ami csak pár hozzávalót igényel, és szélsebesen elkészül, azaz a gondolat és a tálalás között nem telik el 30 percnél több. A paradicsomos tonhalas penne ilyen.
Tökfőzelék kicsit másképp a Kitchen Factory-tól
Néha kell egy kis kísérletezés. Egy apró trükk, némi kreativitás - s már kész is egy régi-jó fogás újragondolt változata. Ilyen ez a tökfőzelék is, amely minden ízében a tavaszt idézi.
Pulled pork, avagy tépett hús
Fesztiválokon, kézműves hamburgerezőkben garantáltan találkozhattatok már a tépett sertéshússal, amit hamburgerzsömlébe vagy más jófajta szendvicsalapba kell belehalmozni, végül sült krumplit tálalni mellé. Sokáig sül, de garantált - ahogy mi hívjuk - a cafatos husi sikere. Mindenki megnyalja utána mind a tíz ujját.
Itt a spárgaszezon!
Bár még az egekben a zöld és a fehér spárga ára, érdemes elgondolkozni, mit főznétek, ha kicsit elérhetőbb lesz ez az egészséges, egyben energetizáló zöldség.
Az IKEA elárulta a svéd húsgolyók receptjét
Te is rá vagy kattanva az ikeás svéd húsgolyóra? A járvány miatti boltzárak miatt egy ideje már nélkülöznünk kell ezt a finomságot. Az IKEA azonban hatalmas dolgot tett: elárulta az étel receptjét.
A krémes csoda: milánói rizottó
Az olaszok elég sok olyan fogást feltaláltak, amelyek világhódító utat jártak be. Az egyik ilyen a milánói rizottó, amely sima fehér rizs megbolondítva sáfránnyal, némi fehér borral és parmezánnal. Amíg lehetetlen Olaszországba eljutni, próbálkozzunk meg vele otthon!
5 étel a stressz ellen
Az vagy, amit megeszel - tartja a mondás. S valóban, az ételek fantasztikus tápforrásai szervezetünknek, csak tudnunk kell, mit tartalmaznak. Számtalan olyan is van köztük, amelyek még a stressz ellen is jók. Mutatunk párat, amik segíthetnek a karantén miatt egyre gyűlő feszültség legyőzésében.
Amerikai sajttorta
Az amerikai sajttortát, vagy ahogy sokan hívják, a new yorki sajttortát kétféle módon lehet készíteni. Sütés nélkül, illetve sütéssel. Mi most a melósabb, sütéssel készült változatot ajánljunk, de higgyétek el, megéri a fáradtságot. Mondjuk, így is roppant egyszerű.
A smoothie-k csodálatos világa
Elég csak egy kicsit beleásnunk magunkat a smoothie-k világába, az arra fogékonyakat egyből rabul ejti. Pár hozzávalóból csodálatosan egészséges, finom, ugyanakkor szemet gyönyörködtető italokat készíthetünk.
Maradék sonka: alkossunk valami újat!
Szinte minden évben felmerült húsvét után, mi legyen a maradék sonkával? Kevés, hogy mindenkinek jusson, ám sok, hogy kidobjuk, miért is tennénk ilyet? Íme egy remek recept a maradék húsvéti sonka, vagy bárminemű hús felhasználására.
Roston sült báránykaraj fokhagymás burgonyapürével
A karaj a bárány egyik legnemesebb része, épp ezért nem mérik olcsón. Egyszer-egyszer azért ünnepi alkalmakkor megjutalmazhatjuk vele magunkat és a családot.
Itt a legújabb kistestvér
Április elejétől már ott van a boltok polcain a Dreher IPA. A receptúra elkészítésével a sörfőzőmesterek célja az volt, hogy egy igazán markáns ízt hozzanak létre. Érdemes kipróbálni a húsvéti sonka mellé!
A böjt utolsó napján
Akár tartjátok a Húsvét előtti negyven napos böjtöt, akár nem, a sókéreg alatt sült-párolt pisztráng mindenkinek jót fog tenni a mai napon, Nagypénteken. Könnyű, egészséges és zamatos.
Hétnapos villámdiéta
A káposztalevesre mindig lehet számítani, ha pár kilót le kell adnunk hirtelen. Home office-ban meg különösen jól jöhet: ha nagy adagot készítünk belőle, jó pár napig nem kell azon gondolkoznunk, mit főzzünk ebédre.
Medvehagyma, az új kedvenc
Pár éve új kedvenc tűnt fel a piacon, s ma már szinte minden áruházláncban kapható időről-időre. Ha mi magunk szedjük a természetben a medvehagymát, egyetlen egy dologra figyeljünk, de arra nagyon: nehogy a kísértetiesen hasonlító gyöngyvirág levelét vigyük haza, mert az mérgező!
Az igazi Cézár-saláta trükkje
Számtalan recept kering a világhálón a Cézár-salátáról, mondhatni ahány ház, annyi szokás. Ám az igazi Cézár-salátában olyan ízek lakoznak, melyek az eredeti hozzávalóktól válnak fenségessé. Ha egyszer kipróbáljátok, mindig így készítitek majd. Íme a titok.
Sajtos-sonkás pogácsa
Ez a túrós-sajtok rudacskák „alakváltozása”. Egy kicsit átszabtam, megvariáltam, és a szezonhoz méltóan elrejtettem benne egy kis medvehagymát is.Ha nincs medvehagyma, akkor lehet póré vagy újhagyma – tanácsolja Max.
Sonkás-sajtos rakott tészta
Keresgéltem a fagyasztóban, és találtam egy adag főtt sonkát, amit még húsvét után rejtettem el. Kiolvasztottam, és közben átvariáltam Anyukám sajtos makaróniját – írja Max. Ez lett belőle.
Mit főznek az Instagramon?
A négy fal között maradás kényszere az otthoni főzést is magával hozta.
Napraforgómagos svájci gyökérkenyér
Pihe-puha ropogós kenyérkét mutat most meg Pammer Lívia, aki már eddig számos, isteni kenyér-receptet osztott meg velünk. Egyik nap összeállította a tésztát, letakarta, másnap reggel átdolgozva és formázva kisütötte. Kis gyakorlással húsvétra menni fog!