Életforma.hu


Dagasztás nélküli mditerrán kenyér Maxtól

Dagasztás nélküli mditerrán kenyér Maxtól 

Max konyhájából most ezt a vidót választottam. Mindenki szereti a jó kenyeret, de nem mindenki tudja jól meg is sütni. Akkor most tegyünk egy újabb próbát együtt!   
Cukor nélküli szilvalekvár egyenesen a sütőből

Cukor nélküli szilvalekvár egyenesen a sütőből 

Sokféle szilvát lehet látni, és venni a piacon. Mi az idén kétféléből készítettünk lekvárt, besztercei és stanley szilvából. Szorgalmasan készítettük, napról-napra, végül is 50 üveg lekvárunk lett. Reméljük kitart a télen, sokan bejelentkeztek rá. Mindkettő nagyon finom, édes, lágy, jól kenhető, de nekünk a staneyből készült kicsit jobban ízlik. A mellékelt képeken a bulkshop stanley befőzését láthatjátok.
Őszi tejszínes vadnyúlleves erdei gombákkal

Őszi tejszínes vadnyúlleves erdei gombákkal 

Tartalmasabb, forró levesek kerülnek egri húsimádó bartáunk asztalára, amikor jönnek a hűvösebb, őszi napok. Ím ez erre egy remek példa! Hegyvári Zoltán talált a fagyasztónkban egy csontos vadnyúl-alkatrészt, amin sajna nem sok színhús van - viszont amiből tökéletes alaplevet vagy levest lehet készíteni. A fagyasztónkban a hús mellett volt még egy kilónyi erdei gomba keverék is, amit rögtön meg is feleztem - és ki is alakult a koncepció.
Sonkakrémleves Stájerországból, csak Nektek!

Sonkakrémleves Stájerországból, csak Nektek! 

Valójában egy zöldséglevesről beszélünk, amiben egy-két szelet, nem füstölt, hanem pármai tipusú, vagyis szárított sonka kerül, amit Auersbachban készítenek óriási sikerrel. A tejszín és a schnidling szinte előírás, ám a marhachips rátördelve egyszerűen mennyei! Ez utóbbira kiszáradt sonkavégek is tökéletesek! Ne lepődj meg, ismételhető otthon is!   
Szentgotthárdi tökös álom

Szentgotthárdi tökös álom 

Bámulatos ízvilággal dicsekszik az a pestó, amit a minap kóstolhattam egy turisztikai újságírótalálkozón, Szentgotthárd egyik legelegánsabb termálszállodájában. Aki odalátogat, máris ízelítőt kap a környékből! Mi másból is készülhetett volna a vendégváró alapja, mint az ősz slágeréből, a tökből! Ezt a kis finomságot minden szobába bekészítik. Jó a délutáni teához vagy a reggeli kávéhoz! Szerintem az otthoni, esti traccspartihoz vagy kártyázáshoz is egyszerűen remek! Persze, hogy elkértem nektek a Gotthard Therme séfjének receptjét! Fogadjátok szeretettel!          
Zöldségleves hajdinapalacsintával

Zöldségleves hajdinapalacsintával 

Ez egy egyszerűen elkészíthető, nem drága, vegánosított és gluténmentesített recept, amelynek az eredetijét egy osztrák ételspecialitásokat bemutató receptgyűjteményben olvastuk, igaz ott húslevesként, hagyományos palacsinta betéttel. Már az olvasás pillanatában elhatároztuk, hogy saját életmódunkhoz igazítva is elkészítjük. Próbáljátok ki ti is! Egyszerű, nem drága, szinte hétköznapi, mégis különleges, laktató, akár egytálételként is bevethető, amit mindenki nagyon fog szeretni. A meleg levesben kissé elázó palacsintacsíkok mindenkit gyönyörűséggel töltenek el - állítja a bulkshop.
Paszternák krémleves chilivel és paszternák chipsszel

Paszternák krémleves chilivel és paszternák chipsszel 

Rég szerettem volna már egy jó kis fogást, ami paszternáknakból készül. Ezért szerzett olyan nagy örömöt egri húsimádó barátunk. A paszternákot már az ókorban ismerték, népszerű volt, karrierje akkor kezdett hanyatlani, amikor az első hajók megérkeztek Amerikából, raktáriban a krumplival. Mellesleg az orosz konyha nagyon szereti, a híres zakúszka nevű előételnek is ez az egyik fontos eleme. 
Grillezett sertéskaraj édesköménnyel és laskagombával

Grillezett sertéskaraj édesköménnyel és laskagombával 

Az édeskömény a mediterrán és a közel-keleti konyha egyik meghatározó alapanyaga. Sütve, főzve, és nyersen is pompás ízt ad az ételeknek. Nagyon jól beilleszthető a diétás, fogyókúrás étrendbe mert gyorsítja az anyagcserét, és segíti az emésztést, ráadásul még a kalóriatartalma is alacsony – ajánlja receptjét – írja az Őrülten jó ételek szerkesztője.
Sonkás szörnyecském

Sonkás szörnyecském 

Ponegyszerű szendvicskémhez nem kell csak egy kis kreativitás! Valljuk be őszintén, rosszul evő gyerek mindig is volt, meg lesz is. Ilynkor jön anyuka trükkje. A legegyszerűbb alapanyagokból dobjunk össze egy mókás kis szörnyecskét, és már jöhet is a hammm, bakaplak pillanat!   
Retró lecsós szelet a heti pörgés után

Retró lecsós szelet a heti pörgés után 

Végre itthon vagyunk, itt a hétvége, de szinte tök üres a hűtő. A fagyasztóból kiveszünk 3 zacsi karajt, majd nekiállok egy gyors főzésnek. A konyhában bekapcsolom a zenét, kibontok egy világbajnok sört - amit Viktor fiacskámmal együtt főztünk. Hiába, egri húsimádó barátunk tud élni! Na, lássunk hozzá mi is!

Részeges kapros-tonhalas farfalle 

Amikor megemlítettem, hogy tonhalas tésztát kívánok, szinte egyből jött a kérdés, - és hol veszel most tonhalat? Honnan, honnan..., ott a konzerv - mondja Steffel Csaba. Az a lényeg, hogy ne aprított és ne olajos legyen! Légy ügyes, ne főzd szét, csak melegítsd jól össze. Ennyi a trükk.  

Indiai csirkefalatok rozéhoz Eszter konyhájából 

Direkt kínálja magát a rozé az egzotikus ízekhez, és érdemes is kísérletezni. Bodrogi Esztert, a Fűszer és Lélek blog szerzőjét akkor érte nagy meglepetés, amikor összekóstolta ezeket a falatokat a borral. Elsőre inkább egy édes tokajit képzelt volna hozzá, de a visszafogott fűszerezés mellett a nagygombosi rozéval egész egyszerűen páratlan! Csak annyit tudok hozzátenni, hogy a teraszon egy délutáni beszélgetéshez valóban isteni finom, különleges élmény!     

Angry birds szendvics 

Kreatív anyukák előre! Pár ötlet, és fantasztikus szendvicseket készíthetsz a gyerekeknek uzsonnára! Az se baj, ha a deszkáról kedvenc mesefigurája bandzsít rá! Ezt még én is bekapnám azonnal! 

Őrülten jó branzino filé franciásan 

Szerencsém volt a minap, az egyik boltban csodálatos branzino filét, találtam, a zöldséges részlegen pedig formás kis édeskömények mosolyogtak rám - mesélte el sztoriját az őrülten jó étkek tudora. Branzino, édeskömény, borsó, szeretet - mindössze ennyi kell a következő fogáshoz. Steffel Csaba mégis úgy érezte, valami nevet kell adnia néki, ezért, és mivel először a nagy Pepin bácsinál találkoztam ezzel, vagy legalábbis ilyesmi körettel, na meg aztán vajat is adtam hozzá rendesen - franciásnak kereszteltem. 

Pazar pulykamelles szendvics a bulihoz 

Ez egy igazi falat az esti kártyapartihoz! Csupa egészség, és bátran lehúzhatsz hozzá egy-két pohár sört. Ezt még az is össze tudja dobni, aki nem talál ki a konyhába - feltéve, ha tudsz pirítóst készíteni! 

Bárányos szüreti pörkölt Mártinál 

Nincs nagyobb kincs, mint szüretkor mustot kóstolni! Nagyon ritkán adatik meg, de ha teheted, használd ki a lehetőséget! A bárányhús meg egyenesen kívánja a mustot, de elárulom, lehet borral is készíteni, és a bárány helyett marhapacsnit vagy sertésolt használni! Eddig mind bejött!   

Mustáros céklaleves karamellizált szőlővel 

Forrón, langyosan és hidegen is isteni ez a céklaleves - mondja Bodrogi Eszter, aki ezt varázsolta elénk a nagygombosi rozék kísérőjeként, és persze mondanom sem kell, hogy a must és a szőlő is Nagygombosról érkezett. A Fűszer és Lélek blog szerzője igazi őszi ételeként ajánlja ezt a költeményt! Elképesztően finom!    

Curry-s pulykaburger csemetéknek 

Minden gyerek ájul a burgeres kajákra! Akkor pedig ebből a műfajból is a legjobbat, a legegészségesebbet kell készíteni. Itt egy pulykás variáció, ami minden bizonnyal nemcsak a csemetének, hanem a férjednek is tutira ízleni fog! Mi több, a vendégváráshoz is remek falat - mondjuk a délutáni kártyázáshoz és a sörhöz!  

Házi kenyér, illatos, ropogós 

Mostanában kicsit ritkábban sütök kenyeret, de még mindig imádom, ahogy a kezem alól kikerül egy-egy cipó, illatosan ropogósan, mire kihűl csoda cserepes lesz. Ahogy vágom megsercen a héja … szerintem nincs párja - állítja Pammer Livi. Higgyünk Neki! Irány a konyha! 

Cukkibnitallérok rizsmorzsával 

Ezeket a cukkinitallérokat legújabb kedvencünkkel, rizsmorzsával készítettük. A rizsmorzsa gluténmentes, tökéletesen alkalmas a zsemlemorzsa kiváltására, a gluténmentes panírozás aduásza. Korábban sok problémát okozott a gluténmentes morzsa beszerzése, jószerével csak kukoricából készült panírt tudtunk viszonylag könnyen vásárolni, de annak a karakteres íze nem illik minden ételhez. A rizsmorzsa semleges ízű, gyönyörűen piruló, jól tapadó. Alkalmas a különféle burgerekben az állag szilárdítására, összefogására, tökéletesen kiváltja ebben az esetben is a hagyományos áztatott zsömlét vagy zsemlemorzsát. A kisült tallérok csodálatos halványzöldek, kívül-belül ropogósak, mégis puhák és omlósak voltak. Főételként körettel, de burgerként is ehetők. Nagyon jól illik hozzájuk a növényi majonéz vagy bármely csípős szósz. Ezekkel tálalva dekoratív, étvágygerjesztő étel is - árulta el a bulkshop.hu. A rizsmorzsa összefogta a tallérjainkat, nem kellett hozzájuk tojáspótlót használni.

Bárány, de nem béget. Mi az? 

Mi lenne! Egy szendvics a lurkóknak, hogy évezzék a finom és egészséges uzsonnát akkor is, ha éppen nincs kedvük az evéshez. Az iskolaév kezdetével szülőnek, gyereknek egyaránt vissza kell térnie a rendszeres életmenethez. Ne feledjük, csak az tud teljesíteni, aki egészségesen él, egészségesen étkezik!    

Egy laza almás Max konyhájából 

Meséltem már arról, hogy kaptunk a sógoroméktól almát, de sokat az Alföldről. Leraktuk a garázsba, de kezdett romlani, úgyhogy el kellett használni. Született belőle egy kicsit karácsonyis kicsit max-os almás pite ( nem amerikai pite... Max szerint ilyen a rothadó almák mentőöve. 

Márti őszi kacsája rozmaringos krumplival 

Készítettem már szüreti kacsát, és óriási sikernek örvendett nemcsak otthon, hanem itt, az Életforma otthonfozok.hu oldalán is! Nos, ismét itt az ősz, itt a szüret, itt a szőlő, turbóztam tehát a receptemen! Ahogy egykori hajószakács barátom mondta: elveimmel ellenkezik a vasárnapi rántott csirke! Igaz, itt van helyette egy igazi különlegsség! Keress hozzá egy finom bort, ha lehet, fehéret! Irány a konyha!    

Hamvas szilvás-fahéjas lepény 

Csodás őszies finomság, levesek mellé vagy csak úgy egy ráérős vasárnap délutánra. Puha, ám a szélein roppanós kelt tészta, friss gyümölccsel. Pammer Livi konyhájából fahéj illata terjed.

Ez a kígyó nem harap! 

Kedves Szülők! Bizony, sokszor óriási kreativitásra van szükség ahhoz, hogy étvágyat csináljunk a gyereknek, aki egész nyáron a strandkoszton, a fagyin, meg a nassolnivalókon élt! Itt az ideje, hogy egészséges, étvágygerjesztő falatokat "gyártsatok". Közben azért ti se bontsatok egy zacskó chipset, mert vége a varázslatnak!   

Mogyoróvajas csicseriborsókeksz 

Minap lecsapoltunk egy konzerv csicseriborsót, a leszűrt levét elhasználtuk. Maradt a borsó, amit a mélyhűtőben őriztünk eddig. Valahogy nekünk mindig több a borsó, mint a lé, a lé ugyanis kitűnő tojáspótló lévén, igen hamar elfogy, a borsó meg bezacskózva gyűlik a mélyhűtőben. Most két adagot is kivettünk, felolvasztottunk. Az egyik adagból készítettük ezt a kekszet. Nagyon könnyű, még csak liszt sem kell hozzá. Gyakorlatilag nem lehet elrontani, soha nem kell benne csalódni. Kihűlve strapabíró, akár a gyerekek uzsonnás dobozába is bekészíthető, mi magunk hurcolhatjuk az egész napos rohanásainkra, itt-ott bekapva belőle egy-egy falatot. A csicseriborsó fehérjedús, értékes élelmiszer - tette hozzá a bulkshop.hu.

Parmezános, bazsalikomos krémleves 

A teraszunkon és a ház előtti virágtartó edényekben nagyon beindultak a fűszernövényeink, de annyira, hogy a bazsalikom már erdőként mutogatja magát. Napok óta agyalok, hogy mit készítsek belőlük - amikor eszembe jutott, hogy talán leves lehetne ezekből a húsos, gyönyörű levelekből. Keresgéltem a neten, találtam egy jó párosítást: bazsalikom és parmezán, amit pedig követett a tett - vagyis elkezdtem lecsipegetni egy nagy maréknyi levelet - írja az egri Húsimádó barátunk. 

Mókás májkrémes madárka 

Nemcsak az a fontos, hogy finom és egészséges legyen az uzsonna! Az legalább olyan lényeges, hogy hogy néz ki! Ha a gyerek viccesnek tartja, már nyert ügyünk van! A tanévkezdéskor ugyanis fontos, hogy ismét egy megszabott, megszokott rend szerint éljenek a gyerekek. A nassolni valókat pedig felejtsük el!    

Narancsos-fahéjas cold brew citromkrémmel Dominikától 

Igazi grillpartiarc lehetsz ezzel a kávéval, ha szereted a különleges ízeket! Kövesd pontról pontra minden részletét, majd élvezd a kortyokat! Elárulom, hogy egy nálunk is jól ismert nemzetközi kávéházlánc idei házi baristaversenyét ez a csoda nyerte!  

Vegán tiramisu turbós ötletekkel 

Azért ünnepi a sütink, mert tiramisukészítésre nem mindennap szánja rá magát az ember. Egyrészt mert nem tartozik az olcsó sütemények közé, másrészt mire elkészülnek, és összeállnak egésszé a különböző hozzávalók, tészták, krémek, eltelik egy fél nap. Most igyekszünk az eredeti, méltán népszerű süteményhez nagyon hasonlító, vegán, gluténmentesen és egyszerűbben elkészíthető változatot bemutatni. A képen látható tiramisu tésztája nekünk sem olcsó, mert zömében mandulalisztből készült, de mellékelünk néhány olcsóbban is előállítható, házilag bekeverhető lisztkeveréket, amelyek helyettesíthetik a mandulalisztet és olcsóbbá teszik a sütemény elkészítését. A krémjét, amely a mascarponét hivatott kiváltani, nagyon egyszerű, saját készítésű pudingból főztük olcsó, mindennapos alapanyagokból. Tényleg nagyon finom krémes, omlós, ízekben gazdag, fantasztikus sütemény lett. A bulkshop.hu szerint érdemes vele próbálkozni.

Lazac saláta egy kis csavarral 

Olyan előételen gondolkoztam ami vitamindús, könnyed és gyorsan elkészíthető. Füstölt lazaccal, csírákkal és egy pikáns szósszal elkészült ez a saláta , annyit elmondhatok, hogy nagy sikere volt - írja Pammer Lívia. Lepd meg Te is a barátaidat! 

Bazsalikomos-borókás cold brew limonádé Anditól 

Közönségdíjas lett ez a remek kávékülönlegesség egy nálunk is jól ismert nemzetközi kávéházlánc nemrég lezajlott házi baristaversenyén. A némi előkészületet és konyhai jártasságot igénylő recept megéri a fáradságot, de akár a vendégség teljes ideje alatt kint lehet az asztalon, és garantáltan mindenkit le fog nyűgözni.  

Cuki kisautó pulykamellsonkával 

Újra itt a tanév, a srácok ismét suliba járnak. Csak az a gyerek tud teljesíteni, aki megfelelő táplálékhoz is jut. Vagyis, elég a nasiból, és jöjjenek az egészséges falatok! Legyen az uzsi tápanyagban gazdag, de ne hízlaljon, mert a duci kisiskolásból lesznek a ronda, túlysúlyos felnőttek! Az se baj, ha mókás az uzsonna, hogy kevet csináljunk neki! 

Sült csirkemell brokkoliágyon 

A sült csirkemell adott volt, de kreálnom kellett hozzá valami szószosat - írta Pammer Lívia. Gyorsan végiggondoltam miket találhatok a hűtőben ami passzol a csirkemellhez, és akár a köretet is kiváltja. Korábban  főztem meg a karfiolt és a brokkolit, amit lefagyasztottam pont az ilyen esetekre. Egy csomag brokkoli, egy kevés sajt és egy marék dió , tejszín és kész is a csirkemell kiegészítője.

Budázott nektarin rizsmorzsában 

Gyerekkorunk nagy kedvence volt a bundázott alma, az még tojással és zsemlemorzsába forgatva készült. Ezt a nektarinos receptet igyekeztünk vegánosítani és gluténmentesíteni. Ropogós rizsmorzsában, puha, édes nektarinhús. Nagyon finom. Az is igaz, hogy az általunk panírozáshoz használt kizárólag növényi hozzávalókból nehezebb sima bundát készíteni, mint tojással, a mienk kicsit rusztikusabb, ropogósabb, szerintünk finomabb is. A nektarinok bundája jól tapadt, az olajban kisütött változata jól megfordítható volt, nem morzsálódott. Egy részét ugyanis kókuszzsírban sütöttük ki a tűzhelyen, serpenyőben, a másik részével megpróbálkoztunk a sütőben sütéssel. Mind a két út járható, a sütőben sült változathoz kevesebb zsiradék is elegendő, a tűzhelyen viszont kissé pirosabbra, színesebbre süthető. A Bulkshop receptjét vaníliapudinggal készítette.

Gyömbéres jegeskávé citromsorbettel Tuncsitól 

Ismét összemérték tudásukat egy nálunk is jól ismert nemzetközi kávéházlánc hazai baristái, hogy újragondolják a kávézás élményét. Olyan finomságokat kellett készíteniük, amilyeneket kis gyakorlással bárki elkészíthet otthon is. Tuncsi fagyis kávéja pillanatok alatt kész egy finom grillebéd frissítő lezárásaként.

Gombás túró kápiába töltve 

Számtatalan őrültséget követett már el a túróval, illetve a körözettel az őrültön jó ételek varázslója, Steffel Csaba. Szerinte ehhez nem kell más, mint fantázia, bátorság, na meg jó étvágy! Nézzetek a képre, és minden világs lesz!   

Almás táska, a nyár íze 

Hanyatlásnak indult a sógoroméktól kapott alma, így a hasznosításáról kellett döntenem. Régóta terveztem az egyik multinál látott úgynevezet kelt almás puffancs kopírozását, így most szerét ejthettem. A benne elrejtett alma tölteléket frissen készítettem, de a régebbi betétekkel ellentétben itt nem szerettem volna péppé főzni. Így amikor elérte az általam elképzelt párolási fokot, de még hersegett az alma, megkötöttem egy kis keményítővel. Nagyon jó lett az állaga, és a tésztát sem áztatta el - írja Somogyi Zoltán Max. 

Mafalda tészta garnélával, gombával 

Olaszországból hoztam az elmúlt nyáron többféle kézműves tésztaféleséget. Az utolsó zacskó mafalda tészta várt feldolgozásra, kapott egy kis garnélás-tejszínes-gombás-sajtos cuccot, a szafttal kellemesen átitatódott. A feltétektől igazán nyárias lett, főleg úgy, hogy Kamillától, a nyúltól loptam egy kis friss bazsalikomlevelet. Ezt apróra vágva frissen rászórtam és jó forrón tálaltam. Ez Pammer Lívia olaszországi képeslapja.  

Avokádókrémes spagetti 

Egyszerű, gyors és finom! Ezt a spagettit szeretni fogod, ráadásul 20 perc alatt kész. Vegán és gluténmentes módon is elkészíthető. Szerintem sok anyukának segítünk vele! Ezzel ajánlom a bulkshop.hu receptjét. 

Egzotikus chilis kacsaleves 

Már amikor megláttam a fotót, akkor összfutott a nyál a számban! Hát még, amikor végigolvastam! Jómagam nagyon kedvelem a keleti konyhát, és ez egy tipikusan - mondhatnám - magyarra fordított leves. Szórakoztató napotok lesz, mert begyüjtitek az alkatrészeket, az illatoktól élvezetes lesz a főzés, nem beszélve az elkészítés leírásának vidám stílusától! Vágjatok bele!  

Rozmaringos kacsa és bazsalikomos cékla - sütve 

Fantasztikkus szerzőnk mostanában ezekre az alapanyagokra kattant rá! Most így készült e fogás, ami még nem zárja ki hogy holnap nem lesz-e egy picit más - írja Steffel Csaba. Ha már készítettél kacsamellet, és sült céklát, készítsd úgy, mert nincs is más dolgod, és hangolj rá ezekre az ízekre!

Batyuban sült camembert 

Gyors vacsora, vagy beszélgetős-mártogatós-kenegetős. Nem kell hozzá csúcs francia sajt, mert az ízeket fokozzuk a fűszerezéssel. Tehetünk rá pár csepp vörösbort, ízesített olívaolajat, fokhagymakrémet, vagy balzsamecet-sűrítményt is. A lehetőségek korlátlanok, egyedi ízesítéssel pompás vendégvárós ételt készíthetünk, és pár perc alatt elkészülhet - állítja Somogyi Zoltán Max.

Zöldfűszeres vegán vajkrém 

Nagyon sok, szép fűszernövényünk van, parányi kertünkben ládákban szerető gonddal nevelgetjük őket. Minden reggel köszönünk nekik, megdicsérjük őket a fejlődésükért, megsimogatjuk, megszagolgatjuk minden szálukat. Nagyon hálásak, ízletesek, illatosak, erőteljesek. Ma reggel is szedtünk egy csokorravalót, petrezselyemlevelet és koriandert, ezeket vágtuk apróra a vajkrémbe. Ezt az igen ízletes vajkrémet már nagyon sokszor elkészítettük. Nagyon szeretjük az ízét, a bolti rokonaival ellentétben nem tartalmaz mást csak, amit mi beleteszünk, nincsenek benne színezékek, emulgeálók, szilárdítók, mono- és tri- akármik - olvasható a bulkshop oldallán.

Bárány-kebab korianderes piláffal 

Talán Törökországban ettem ilyen finomat! Ez jutott eszembe, amikor Hegyvári Zoltán egyik legfrissebb receptjét magam is kipróbáltam. A különleges bárányhús remekül átsült, és hiába, a szabadtéri grillezésnek nincs párja! Ezzel bizotsan elnyerted barátaid tetszését is!

Spanyol húsos bableves 

Reggel azt mondtam, hogy na, nézzük meg, mi van a hűtőben...? - írja Steffel Csaba. Mint kiderült, legfőképp hideg volt és egy kis ez meg az, a fagyóban meg egy maroknyi, ibériai sertés lapocka. Micsoda szerencse, hogy eszembe jutott egy világjáró tévés szakács hasonló receptje, és kapva az alkalmon, hamar megnéztem a szárzellerem származási országát ami szintén spanyol volt, és ha már a hús, Ibériából származott, a ötlet meg a Tv-ből, akkor az ihletem a hűtőből (hát ezt nem tudom jobban leírni) bátran Spanyol bablevesnek nevezetem el.

Nyúlhúskrém, almás répasalátával és házi kenyérrel: 

Igazi vendégvárós húskrém Max konyhájából. Mint megszokhattuk, ismét egy remek kis receptet kapunk! Tehát, szálasra vágott húsból készül, óvatosan fűszerezve, megőrizve a nyúlhús értékeit.

Igazi kovászos kenyér Pammer Livi sütőjéből 

Szent István-napra sütötték az új búzából készült első kenyeret a hagyomány szerint, de az új kenyér havának gyökereit az Ószövetségben találjuk meg. Magyarországon ilyenkor sok helyen aratóünnepet rendeztek mutaságokkal. A nemzeti trikolorral átkötött kenyeret ünnepélyesen szegték meg. Ennek tiszteletére olvassátok Simone gasztroságai közül ezt az egészen kivételes receptet!