ételek cikkek

Ropogós sajtos rudak
Télen, nyáron, hétvégén vagy ünnepnapokon - bármikor - extra gyorsan elfogyó sajtos ropogtatni való. Gyorsan elkészül, nem kell pihentetni sem. Egy baja van – nem tud olyan gyorsan megsülni ahogy elkapkodjuk - írja sós sütijéről Pammer Livi.

Kossuth-kifli
Kossuth kedvence volt ez a sütemény - a legenda szerint. Ez a diós, illetve a mandulás változat is igencsak ízlett a pozsonyi országgyűlés képviselőinek. Kossuth akkor a pozsonyi Gundel néven is emlegetett Palugyay Jakab vendéglőjében lakott, és épp ebben a konyhában készült a remek sütemény. Egy biztos, 1848. március 17-én Kossuth a Palugyay tulajdonú Zöldfa szálló erkélyéről hirdette ki Magyarország újjászületését. Ja, és a nagyim is teljesen biztos!

Kacsazúza pörkölt zablisztes házi galuskával
Nagyon szeretem a belsőségeket, ezért gyakran kerül az asztalra nálunk belőlük - írja Pammer Livi. Gyönyörű friss kacsazúzát vett, amiből most egyszerű pörköltet főzött - vastag szafttal és zabliszttel kiegészített házi galuskával.

Vörösboros, gombás szarvasragu nokedlivel Egerből
Sokan mondják, hogy nem főznek vadakat, mert sok vele a macera, és a végén mégis rágós lesz. Ezt most megcáfoljuk! Egri barátunk kitűnő receptje cáfolja mindezt! Csak ki kell próbálni! Nagyáruházak, esetleg mavados lerakatok hűtőházaiban biztosan akad Neked is egy ki szarvashús fagyasztva! És ne feledd! A vadételek egészségesek! Már most készülj a hétvégére, mert ez pazar lesz!!

Pizzás töltött golyók
Aki szereti a pizzát, a calzonet az ezt is szeretni fogja. Foszlós kelt tésztába burkolt házi pizzakrém sajttal turbózva szorosan egymás mellé sorakoztatva majd aranyszínűre sütve... ugye már érzed is a friss tészta és a fűszerek illatát? Pammer Livi receptje a délutáni váratlan vendégeidet is meglepi majd!

Céklás, wasabis, sós palacsinta
Szeretjük a színes, sós palacsintákat. Mutatósak, jó ízűek, szépen tálalhatók. A képeken látható palacsintákat csicseriborsólisztből, céklával készítettük, wasabi porral ízesítettük. Nagyon finom, puha palacsintáink lettek, amelyekben sem a csicseriborsó, sem a cékla íze nem dominált, harmonikus ízegyüttesben simult össze, leheletnyit lehetett érezni a wasabi csípősségét - írja a bulkshop.hu.

Almás lepény friss narancskrémmel
Különleges tészta, amit egy kicsit vastagabbra sütünk, mint a palacsinta. Ha friss narancsból készítjük a krémet hozzá, annak a héjából pedig készítsünk cukrozott, szárított narancshéjat. Ez is lehet egy jó kis ünnepi finomság Max konyhájából.

Illatos teafüvön füstölt libamell, salátaágyon, narancsos teamártással
A nők ünnepén igazán meglephetnéd kedvesedet valami finomsággal, hisz megérdemli! Max konyhájából ajánlom ezt az egzotikus ételt. A füstölt csirkemelltől egy kicsit eltérő módon készült. Különleges étel, egy kellemes teafű felhasználásával. Készíthetjük kacsahúsból vagy tömörebb húsú halból, bár akkor érdemes más ízű teát választani. Most az úgynevezett téli varázslat nevű teát választottuk, ami hibiszkusz, alma, csipkebogyóhéj, mazsola, rooibos, szilva, fahéj keveréke, remekül illik a libamellhez! Van még időd elkészíteni!

Mákos pite aszalt szilvával
Gluténmentesen elkészíthető, vegán sütemény. Egy nagyon egyszerűen elkészíthető pitealapot töltöttünk meg aszalt szilvával felturbózott mákkal. Ha van télire eltett szilvalekvárotok a spájzban, azzal is nyugodtan elkészíthető. A szilva ízessé, krémessé, puhává varázsolja a máktölteléket. Az aszalt szilva vagy a szilvalekvár a mákkal együtt a tél kincsei, egészségünk őrzői, egymással nagyon jól harmonizálnak, tökéletessé téve a töltelék ízét, zamatát. A piténk tetejére vékony vaníliapudingot simítottunk, amely azonban nem elmaradhatatlan része, inkább csak díszítője a süteménynek - írja a bulkshop.hu.

Kelbimbóleves kolbászosan
Dolgom is volt, meg nem is. Lustaságból is, meg nem is. Szóba is került, meg nem is. Lehetne Frankfurti is, meg nem is. Az alap ugyanaz, meg nem is. Tegnap hideg ellen, meg ma is. Így foglalta össze a recept történetét Steffel Csaba! (Ezek szerint ő is fázott!...)
Gyors falatkák váratlan vendégeimnek
Mit csinálsz ha vasárnap délután, hirtelen épp arra járnak a barátaid, és csak beugranak egy kávéra. Természetesen örülsz, és felteszel egy kávét, ám az esetek nagy többségében egy kávénál nem áll meg a beszélgetés, és be kéne kapni valamit... Végy egy nagy levegőt, nyisd ki a hűtőt, és tálalj! Mutatom, nálam mit kaptak a vendégek egy kis pirítóssal!
Mediterrán gyöngytyúkom cserépben sütve
Azt szokták mondani, hogy a gyöngytyúk csak levesnek jó. Na, ezt most megcáfolom! Itt ez a remek recept, amelyik minden ízében felidézi Olaszországot, és közben finom, szaftos, valami egészen elbűvölő. Kínáld zöldséges rizzsel vagy krumplipürével, nem bánom, csak adj hozzá egy kis könnyű rozét! Ezzel biztosan leveszed szíved hölgyét a lábáról! Miért? Nem ez a cél? Jó étvágyat!
Rékasi gulyásom, ahogy Apukám szereti
Édesapám mindig is kedvelte a leveseket. Gasztronómiai magyarázata is van, állítja, a levesben a lé a jó. A gulyást is így kedveli - bő lével, kicsi kenyérrel. A hétvégén három tányérral is kért, majd boldog volt, mert végre melege lett, ami nagy dolog egy idős embernél!
Krumplis-répás-tepsis
Ez egy végtelenül egyszerű, ám rendkívül laktató finomság. A legnehezebb része, hogy reszelni kell. Na, de mi itt a XXI. század elején nem reszelgetünk, hanem előkapjuk a robotgépet, és betoljuk a krumplikat és a répákat. Ja, és hogy emeljem a XXI. század fényét: nem is mosogatunk, hanem ezt a feladatot is rábízzuk a mosogatógépre! Na, akkor most már nincs más hátra, mint kinyúlni, és a forró, frissen kisült tepsis-répásból vágni egy szeletet - ajánlja Pammer Livi!
Vörösboros, aszalt szilvás pulykamellfalatok
Imádom a vendégeket! Ha váratlanul érkeznek, az sem baj, de azért jobb, ha legalább kicsivel korábban tudok róla - már persze a saját érdekükben! Ez a recept is egy remek vendégváró, de nem árt, ha megfelelő időt áznak a borban a szilvák! Kedves Vendégek! Minél többet fürdőznek a szemek, annál jobban érzed majd Te is magad! Persze az alkohol elszáll, de az íze mennyei lesz!
Gyöngytyúkom levese gazdagon - a vasárnapi menü
Ez aztán erőt ad! Most, hogy itt dübörög az influenza, ráadásul lassan jön a tavaszi fáradtság is, jó, ha veszünk magunkhoz egy kis éltető erőt - gyöngytyúkleves képében. Nem egy nagy tudomány, neked is menni fog, de isteni finom! Vagy teli zöldséggel, hússal, cérnametélttel tálalod, vagy csak egy csészében a nagyon nagy betegnek, mindenképp használni fog! Imádom!
Kapros-füstölthalas szendvicskrém Max konyhájából
Nagyon szeretjük a halakat - legyen az akár egy frissen füstölt lazac vagy egy pácolt pisztrángos szendvics. Sokszor szerepelt a füstölt hal a Darnay pince borvacsoráin, rendezvényein is, és egy-két esküvői menüben is előkelő helyet kapott! Nincs bántóan hal íze, inkább olyan kicsit figyelem felhívó, hogy mit is lehet egy jó füstölt halból készíteni. Évek óta népszerű téma, hogy kevés halat eszünk, itt az ideje, hogy ezen a fronton is erősítsünk! Együnk halat! És igaza van Somogyi Zoltán Maxnak! Együnk!
Így sütjük a tökéletes bélszín stake-et
A mai bejegyzésben mélyutazást teszünk az omladozó hússzeletek, a rendkívüli szaftosság és a karakteres aromák rejtelmeibe. Készülj fel, mert ma életed steakjét fogjuk megsütni! Sokan félnek hozzáfogni az első steak elkészítéséhez, gondolva, hogy biztosan kvantumfizika szintű ismeretek szükségesek a sikerhez. A valóság ennél jóval egyszerűbb, néhány támpontot betartva világsiker várakozik a tányérodon.
Márti mandulával bolondított sült pisztrángja
Nálam minden jöhet, ami hal! A pisztráng pedig az egy igazi király! Sokan nem is mernek belevágni, mert attól félnek, hogy majd nem kunkorodik jól a tányéron. Megsúgom, a lényeg nem a kunkorodáson van! Sokkal inkább az ízeken! Elámulsz, milyen ügyes vagy, ha kipróbálod! Egy szerelmes vacsorához is remek ötlet! különleges, és gyorsan elkészül! Hűts be hozzá egy rajnai rizlinget!
Coffee Chocolate
Most bemutatjuk egy híres séf technikáját, amely a kávé és a csokoládéfüggők számára maga a tökéletes mennyország. Ez a recept a Coffee Chocolate a Lavazza és Ferran Adrià séf 2007-es együttműködésének eredménye, tehát így csinálják a profik!
Tésztasaláta pulykamellkockával
Van úgy, hogy az embernek mindentől elmegy a kedve. Nem vágyik másra, mint egy jó teára, valamilyen egytálételre, egy kényelmes, nagy fotelre, egy pokrócra és valamilyen jó kis zenére. Nos, az egytálételben tudok segíteni! Ezzel aztán tudsz lazítani! Töltődj fel, mert szükség van ezekre a pillanatokra!
Kell-e fólia alatt sütni a húsokat? - videoval
Lefedjem vagy ne fedjem le? Öntsek alá vizet vagy se? Kiszárad vagy sem? Forró sütőbe tegyem vagy csak alacsony hőfokot adjak neki? Hogy marad egészségesebb? Nincs olyan amatőr szakács, aki ne tenné fel ezeket a kérdéseket! Figyelem, indul a húsfizika két tételben, és most minden kiderül!
Csábító whiskys édesség a szerelmesek ünnepére
Rengetegen imádják, és legalább annyian utálják Szent Bálint, azaz a szerelmesek védőszentjének ünnepét, a Valentin-napot. Kevesen tudják azonban, hogy február 14-e nem kizárólag a szerelmespárok napja: családunkat és barátainkat is érdemes emlékeztetnünk arra, hogy fontosak számunkra. Ha a kötelező közhelyes ajándékok és zsúfolt éttermek helyett szívesen bevetnéd a kreativitásod, lepd meg szeretteidet Szombati Zsolt, a The Famous Grouse hazai nagykövetének ínycsiklandozó desszertjével.
Crostata Mocha
A csokoládés mokka krémmel készített Crostata mindent visz, megéri időt szánni az elkészítésére! Ez a recept az 1895-ben Torinóban alapított gyár egyik féltett egyik kincse. A csokoládé és a kávé ötvözése pedig bámulatos eszköz ahhoz, hogy elkápráztassuk a kedvesünket Bálint-napon!
Ízesíts, akár egy profi - videoval!
Na, most bele fogunk orrolni az ételek ízesítésébe. Egy fogás élvezeti értékét nagyban befolyásolja az alapanyagok aromatikájának párosíthatósága. Az ízlelésünk 80 %-át a szaglásunk teszi ki, és csupán 20 %-ot fogunk fel a nyelvünkön keresztül. Ugye, milyen érdekes?
Olasz Mokka (Italian Mocha)
A marocchino fondente egyszerű, de nagyon ízletes, amely érdekes csavart ad a megszokott kávénak. Ideális a nap beindításához vagy egy étkezés kellemes befejezéséhez! A Valentin-napra pedig ideális a kávé és a csoki szerelme!
Édes-savanyú-sós-keserű - UMAMI + egy video
Mindannyiunkkal előfordult már fakanállal a kezünkben, hogy a receptünket katonásan követve is hiányérzetünk támadt az ízek sűrűjében: pl. biztos kell bele még egy kis só!.., tolok bele még egy kis fűszert..., hát most ez ilyen lett... Vagyis, valami hiányzott, ahhoz a bizonyos wow-faktorhoz. Kövess hát Alice, indulunk Csodaországba!
Pikáns pulykahúsgolyók
Unod már a szokványos recepteket? Na, ezt biztosan nem fogod! Ötletes, színes, és tutira feldobja a napodat már akkor, amikor csak ránézel! Ez is ékes példája annak, mennyire változatos módon lehet elkészíteni pulykahúst. Én imádom!
Pulykahot-dog grill zöldségekkel, aiolival
Hányszor gondolkodunk el a hűtő előtt állva, hogy mit adjunk a gyereknek uzsonnára? Bizony télen ez nem is olyan egyszerű, hiszen azon is el kell gondolkodni, hogy kap-e elég rostot, elég vitamint nap mint nap a felnövekvő nemzedék? Nos, a hot-dog eleve nyerő, turbózzuk most fel!
Bécsi kávé (Viennese coffee)
- A kávé nem olyan dolog, amit csak úgy megiszunk, hanem olyasmi, ami összetart bennünket - mondta egyszer Luigi Lavazza úr. Hát még a kávé és a csokoládé együtt. Ez a két finomság talán sosem egészíti ki egymást annyira harmonikusan, mint Valentin-napon.
Céklakrémleves
Profi munkát végzünk a konyhában, ha az összes elkészítésre váró alapanyagra fűszerként tekintünk, legyen az hús, hal, növény vagy sajt. Készítsük össze a hozzávalókat és szagoljuk össze őket főzés előtt, hogy illenek-e egymáshoz? Mutatok neked egy receptet, amiben a résztvevő alapanyagok tökéletesen párosíthatók! Csak várd ki a végét!
Sonkás vendégváró tekercsek - sütés nélkül
Na ehhez, aztán tényleg nincs mit hozzátennem! Kellenek az alkatrészek, meg a két kezed! Pillanatok alatt összerakod, és Te lehetsz a farsangi buli sztárja! Hidd el, a saját készítésű falatok sokkal jobban esnek mindenkinek, és Te is arathatod le a dicsőséget! Ez isteni! majd meglátod!
Jamaicai Jerk oldalas
A mítosz helytálló: ha szaftos húst akarsz sütőben sütni, érdemes letakarni. Ennek az oka, hogy a tepsiben a víz által keletkezett mikroklíma megakadályozza a kiszáradást, nem pedig az, hogy a víz beleivódik a húsba. Ez a recept tökéletesen megmutatja, hogy lehetsz Te is tökéletes "otthonfőzős" szakács! Tálald Valentin-napra! Biztos a siker!
Kínai étterem-szindróma helyett umami-titok
Az umamit az élelmiszeripar szintetikusan előállított mononátrium-glutamát formában használja az olcsó, gyenge minőségű alapanyagokból készült termékek ízesítésére. A probléma a felhasznált MSG mennyiségében rejlik. 1 evőkanál belőle 1,7 kg parmezán sajt glutamin tartalmának felel meg, és nyomtalanul feloldódik akár 3 dl kínai zacskós levesben. Az ilyen mértékű túladagolások vezetnek a kínai étterem-szindrómához, ami tarkózsibbadással, szédüléssel, émelygéssel járhat. Szóval, ne egyél meg 2 kg parmezánt egyszerre, és nem lesz baj!
Pulykás lasagna falatok
Imádni való a pulykahús, mert elképesztően változatos, és közben nagyon egészséges fogásokat tudsz belőle készíteni. Mellesleg ismét főszerephez juthat a muffin-sütő! Szeretem ezeket a kis falatkákat, mert könnyen tálalhatók, nagyon finomak, és akár egy olasz mesterszakácsnak is becsületére válna.
Nagyon dögös csirkeszárnyak - videoval
Új internetes gasztro csatorna indult Inner Taste elnevezéssel. Az alkotók legfőbb célja, hogy ne csak recepteket, hanem számos konyhai trükköt is megosszanak velünk. Követőiket bevezetik az otthoni körülmények között elérhető főző metódusok, praktikák, ízesítési eljárások, alapanyag választások és gasztro-mítoszok logikai összefüggéseibe.
Töltött tojás a farsangi partimra
Ezerféle formája ismert a töltött tojásnak. Ha vendégeket vársz, akkor is biztos befutó! Látványos, előre elkészíthető, és nem akkor kell vele foglalkozni, amikor már ott vannak a barátaid!
Konyakos májpástétomom
Nem kell Strasbourgig elmenni, ha egy jó májpástétomot szeretnél enni! Ez a recept igazán jó kis kirándulás az ízek világába! Hát még ha egy kis kupica nem a pástétomba kerül, hanem a poharadba!
Céklás salátám
Már az ókori rómaiak is céklalevet ittak láz és székrekedés ellen. Tudták, hogy segíti a sebgyógyulást, és az izomszövet épülését. Számon tartották, mint afrodiziákumot, amit azóta a tudomány bizonyított is. Ha csak ennyit tudnánk a cékláról, már elég lenne ahhoz, hogy kedvet csináljunk hozzá. Pedig egy úgynevezett megosztó zöldség. Valaki vagy nagyon szereti, vagy nagyon utálja. Ha Te még nem döntöttél, hová is tartozol, itt a remek alkalom!
Szezámmagos pulykamell Mártinál
Akkor kezdtem a keleti konyhával foglalkozni, amikor idehaza végre lehetett szezámmagot kapni. Aztán jött a keményítő, a chili és szépen egyre több receptet is olvashattam. Nos, most ebben a leírásban minden benne van, amit kedvelek! Ráadásul a férfiak kifejezetten nagyon szeretik.
Krémsajtos sonkarózsa
Farsangkor hagyd magad elvarázsolni! Bármennyire furcsa, a férfiak is képesek a csodákra, és engedjük is őket érvényesülni a konyhában! Ez egy olyan gyorsan és egyszerűen elkészíthető recept, amit nyugodtan bízd rájuk. A kész falat pedig egész egyszerűen mennyei! Csak ne felejtsd el megmutatni, hol tartod a muffin-sütőt!
Veszélyesen ropogós chilis csirkeszárnyak
Ezzel a recepttel táplálni kívánom a csirkeszárny-roppanás iránti elköteleződésedet. Annak ellenére, hogy a bő olajban sütéssel bátran elengedheted a napi kalória szükségletedet, ez az étel garantáltan mosolyt csal majd az arcodra. Az Inner Taste receptje annyira ínycsiklandó, hogy, amikor írom, már korog a gyomrom! Ráadásul, akik ismernek, tudják, hogy a csirkeszárnyért elmennék a világ végére is. Ha jól figyeltek, hamarosan egy kisfilmben is bemutatom a bámulatos tudományt!
Erika csókja - vetekszik az igazival
Mióta nyugdíjba ment kedvenc szomszédasszonyom, Erika, isteni sütiket készít az unokáknak. Mindig is nagyszerű finomságok kerültek ki a keze alól, de ez az édesség valami csodálatos! Mindig hoz kóstolót, de ez frissen csak úgy párolgott... vagyis, még le sem tette az asztalra a tányért, már el is elfogyott...
Tortillatekercs konfitált hosszúcombból
Ez egy különlegesen finom, puha, gazdag ízvilágú vendégváró. Érdemes vele egy picit többet foglalkozni. Persze a picit több az nagyrészt abból áll, hogy a konfitálás a szokásosnál időigényesebb eljárás, hisz alacsony hőfokon válik puhává a húsunk. Az eljárás több évszázados, csak most kapott egy jó kis francia nevet. A fűszerek nagyszerűen átjárják a húst úgy, hogy esze ágában sincs elveszteni a méltóságát, és nem szárad ki!
A Golden Globe igazi sztárja
Akár hiszed, akár nem, a Golden Globe díjkiosztó résztvevői egyszerűen beleszerettek e nagyszerű italba. Ezzel Te is elkápráztathatod barátaidat. A hagyományos aperitifek tökéletes alternatívája, amely kiemeli a kávé minőségét, és szokatlan virágszerű ízzel gazdagítja azt. A titok: a jeget legalább 24 órával fogyasztás előtt el kell készíteni!
Mezőföldi almás pite
Helyi almából készül a bikácsi almás pite természetesen, de Magyarországon olyan finom almák teremnek, hogy bárhol el tudjuk készíteni! Sebők István, a Zichi Park Hotel vezető konyhafőnökének egyik jobbkeze alkotja nap mint nap ezt a csodát! Ajánlom farsangra is Nektek. Akár hiszitek, akár nem, ebben a legnehezebb az almareszelés, na, de mire jó a robotgép?!
Pulykahúsos bruschetta
Farsangkor a pulyka sem alszik! Íme egy remek különlegesség, ha el akarod kápráztatni a barátaidat! Ez a recept biztos siker, és Te is tutira el tudod készíteni! Aki tehát azzal takarózik, hogy nem hív vendégeket, mert nem tud főzni, az nem is akar! Kapd össze magad, mert egy kellemes, jó kis beszélgetés kikapcsol, és mindennél többet ér! Rajta, hívj vendégeket a hétvégére!
Pulykasonkás-kecskesajtkrémes kifli
A legkülönbözőbb falatkákat kínálják a farsangi bulikban. Az a tapasztalat, hogy az utóbbi időben egyre többen figyelnek arra, hogy igényes finomságokkal kényeztessék a vendégeket. Így került előtérbe az igazán fonom pulykahús, ami páratlan ötlet ilyenkor! Ezt próbáld ki! Nem ismerek olyat, akinek ez nem sikerült volna! Rajta!